Σάββατο 6 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΣΧΕΔΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 2011 - 2015»
Προετοιμάζουν τα νέα χαράτσια

Εξίσωση ειδικών φόρων πετρελαίου θέρμανσης - κίνησης. Ξεζουμίζουν τη λαϊκή κατοικία

Εκρηκτικές ανατιμήσεις πάνω στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης των νοικοκυριών, εκτίναξη των φόρων για την αγορά Α' κατοικίας, μοντέλο «φορολογικής διοίκησης» στην υπηρεσία των κυοφορούμενων καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων είναι ανάμεσα στα μέτρα που κλιμακώνει το υπουργείο Οικονομικών για τα επόμενα χρόνια.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Ευ. Βενιζέλος δημοσιοποίησε το «στρατηγικό σχέδιο 2011-2015 για την ελληνική φορολογική διοίκηση», με βάση και τις γενικές προδιαγραφές που έχουν συναποφασίσει με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν, οι «μεταρρυθμίσεις της ελληνικής οικονομίας θα επιφέρουν μείωση των πολύ μικρών επιχειρήσεων και ανάπτυξη των μεσαίων και μεγάλων, ιδίως εκείνων που ανήκουν σε τομείς με εξαγωγικό προσανατολισμό». Είναι δηλαδή απόλυτα φανερό ότι δρομολογούν τις προϋποθέσεις για μαζικά λουκέτα απέναντι στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, για τη συγκέντρωση της πίτας στις ισχυρές επιχειρήσεις και ομίλους για την ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας».

Επανέρχονται και στο γνωστό τροπάρι για τη «γήρανση του πληθυσμού», την... «αύξηση για δαπάνες υγείας και συντάξεις» που ήδη έχουν πετσοκόψει προκειμένου να δικαιολογήσουν τους νέους αντιλαϊκούς φόρους και «εξοικονομήσεις» που ετοιμάζουν σε όφελος της πλουτοκρατίας.

Στα μέτρα που ήδη προαναγγέλλουν περιέχονται και τα παρακάτω:

  • Σταδιακή προσέγγιση της τιμής πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, όπως αναφέρουν με «επιδότηση κόστους στους καταναλωτές», δηλαδή για τη διαχείριση των ακραίων φαινομένων της φτώχειας που γεννοβολάει η πολιτική τους.
  • Σταδιακή προσέγγιση των αντικειμενικών τιμών ακινήτων με τις εμπορικές τιμές, που με τη σειρά θα συμπαρασύρει προς το πάνω και μια σειρά από άλλα χαράτσια που συνδέονται με τις αντικειμενικές τιμές, όπως τους ετήσιους φόρους «κατοχής», το ΤΑΠ, που πληρώνεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και από τους ενοικιαστές, τα τεκμήρια φορολόγησης στη μικρή περιουσία. Διογκωμένους φόρους θα πληρώνουν επίσης οι αγοραστές ακινήτων (φόροι μεταβίβασης), όπως επίσης για γονικές παροχές, κληρονομιές και δωρεές.
  • Κατάργηση μεγάλου αριθμού ΔΟΥ και «μεταφορά» στα ΚΕΠ ή σε άλλες υπηρεσίες. Να σημειωθεί ότι οι νευραλγικές θέσεις και το ελεγκτικό έργο στις μεγάλες επιχειρήσεις εκχωρείται σε ιδιώτες.
  • Η πρόκληση έχει και συνέχεια με την εισαγωγή «προγραμμάτων διαμόρφωσης φορολογικής συνείδησης» στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
  • Επαγγέλλονται ευνοϊκές ρυθμίσεις στους καταθέτες της Ελβετίας και άλλους φορολογικούς παραδείσους της πλουτοκρατίας. Να σημειωθεί ότι με άλλες νομοθετικές παρεμβάσεις (επαναπατρισμός κεφαλαίων) τους εκχωρούν καθεστώς προκλητικής φορολογικής αμνηστίας και μάλιστα αντί πινακίου φακής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ