Σάββατο 6 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ
Διαψεύδουν το θάνατο του Χάμις Καντάφι

TΡΙΠΟΛΗ._ Εκπρόσωπος της λιβυκής κυβέρνησης διέψευσε χτες την πληροφορία ότι ο Χάμις Καντάφι, μικρότερος γιος του Λίβυου ηγέτη, σκοτώθηκε στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής του ΝΑΤΟ στην πόλη Ζλιτάν, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για προπαγανδιστικό κατασκεύασμα και βρώμικο κόλπο ώστε να καλυφθούν οι δολοφονίες αθώων αμάχων. Ο Χάμις είναι επικεφαλής της 32ης ταξιαρχίας της Λιβύης, μιας από τις ικανότερες και πιστότερες στον Καντάφι στρατιωτικές μονάδες που μάχονται στη Ζλίτεν, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στην ελεγχόμενη από τους αντικαθεστωτικούς Μιζουράτα και στην Τρίπολη.

Το ίδιο 24ωρο, η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ζήτησε από το ΝΑΤΟ να διενεργήσει «επίσημη έρευνα» για υπόθεση που αφορά σε ΝΑΤΟικό πλοίο, το οποίο φέρεται πως δεν προσέφερε καμία βοήθεια σε πλοιάριο με περίπου 300 Λίβυους πρόσφυγες, δεκάδες από τους οποίους πνίγηκαν στη Μεσόγειο. Το σκάφος που απέπλευσε την περασμένη βδομάδα από τη Λιβύη, έφθασε προχτές στη Λαμπεντούζα όπου οι διασωθέντες κατήγγειλαν πως πέθαναν περίπου 100 συνεπιβάτες τους από πείνα και δίψα, τους οποίους πέταξαν στη θάλασσα...

Η Ρώμη ζήτησε παράλληλα να συζητηθεί στους κόλπους του ΝΑΤΟ το ενδεχόμενο να διευρυνθεί η αποστολή του οργανισμού ώστε να παρέχεται βοήθεια στα σκάφη των προσφύγων που εγκαταλείπουν τη Λιβύη.

Παράλληλα, εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εκτίμησε ότι πάνω από 1.500 Λίβυοι πρόσφυγες με πρόχειρα πλοιάρια πνίγηκαν στη Μεσόγειο από τον περασμένο Μάρτη! Η ίδια αξιωματούχος εκτίμησε σε περίπου 24.000 τους Λίβυους πρόσφυγες που τους τελευταίους μήνες έφθασαν στην Ιταλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ