Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Κατέθεσε Αναφορά για την περίπτωση της μητέρας διδύμων με αυτισμό

Αποσπάσματα από τη συγκλονιστική επιστολή της μητέρας προς τον υπουργό Υγείας, στις 26 Ιούλη

Αναφορά της Γεωργίας Τσούμπα, μητέρας διδύμων παιδιών με αυτισμό κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ προς το προεδρείο της Βουλής, για τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εκφράζοντας την πλήρη στήριξή τους τόσο στη συγκεκριμένη μητέρα, όσο και σε κάθε λαϊκή οικογένεια με Ατομα με Ειδικές Ανάγκες.

Την Αναφορά υπογράφουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής και Νίκος Παπακωνσταντίνου, και αφορά στην επιστολή της Γ. Τσούμπα προς τον υπουργό Υγείας στις 26/7/2011 «στην οποία, μέσα από την έκθεση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ως μητέρα παιδιών με ειδικές ανάγκες, αποτυπώνεται ανάγλυφα η παντελής έλλειψη κρατικής στήριξης στα ΑμΕΑ και στις οικογένειές τους σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης που απαιτεί την εφαρμογή αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών».

Θυμίζουμε μερικά από τα όσα έγραφε η Γ. Τσούμπα στην επιστολή της, εκτενή αποσπάσματα της οποίας είχε δημοσιεύσει ο «Ρ» στις 27 Ιούλη 2011:

«Είκοσι χρόνια τώρα, μόνη μου τα περισσότερα από αυτά, προσπαθούσα να κατακτώ τους τρόπους και τα μέσα για να μπορώ να βοηθήσω τα παιδιά μου. Προσπαθούσα και προσπαθώ να βρω ποια δημόσια δομή είναι κατάλληλη για την ξεχωριστή περίπτωση του καθενός από τα δύο μου παιδιά. Γιατί μπορεί τα παιδιά μου να είναι δίδυμα με αυτισμό, αλλά ο Αγγελος έχει βαρύ αυτισμό και νοητική υστέρηση, ενώ ο Νίκος έχει αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας (σύνδρομο Asperger). Δημόσιες δομές και υπηρεσίες δεν υπήρχαν, ούτε υπάρχουν για να υποστηρίζουν το νέο ζευγάρι, τη μητέρα που μεγαλώνει ανάπηρα παιδιά».

«Αναζητούσα και αναζητώ μόνη μου τις λύσεις με τη βοήθεια φίλων. Προσπαθούσα να εκπαιδευτώ η ίδια και ταυτόχρονα πλήρωνα, όπως και ο πατέρας των παιδιών, τεράστια ποσά από την τσέπη μας για τις ανάγκες εκπαίδευσης, θεραπείας και αποκατάστασης των παιδιών μας. Το σπίτι μου είχε μετατραπεί τα απογεύματα σε ένα μικρό εκπαιδευτικό κέντρο».

«Αυτό το διάστημα, μετά 22 χρόνια που μεγαλώνω τα παιδιά μου, αναγκάστηκα να δεχτώ για πρώτη φορά να μεταφερθεί ο Αγγελος σε νοσοκομείο, όταν παρουσίασε σοβαρή και επικίνδυνη επιθετική κρίση. Τότε, ο βιολογικός πατέρας του και εγώ ζήσαμε στην πράξη αυτά που ξέραμε θεωρητικά, αλλά και αυτά που παλεύαμε, δηλαδή τα τεράστια προβλήματα και τα αδιέξοδα που βιώνουν οι οικογένειες που μεγαλώνουν παιδιά σαν τον Αγγελο. Την ανυπαρξία δηλαδή εξειδικευμένου δημόσιου κέντρου για την αντιμετώπιση αυτιστικών ατόμων σε κρίση».

«Εχουμε πάρει άπειρα τηλέφωνα, έχουμε επισκεφτεί μια σειρά κέντρα ξανά και ξανά, έχουμε κάνει αιτήσεις, ενώ η ηγεσία του υπουργείου και η διοίκηση του ΨΝΑ, που είναι ενήμερες, δεν έχουν δώσει καμία λύση έως τώρα. Είμαστε εργαζόμενοι και εγώ και ο πατέρας των παιδιών δουλεύουμε χρόνια, και τίμια βγάζουμε το ψωμί μας».

«Ομως, σας λέμε ότι τη δύναμη που αποκτήσαμε για να κρατηθούμε όρθιοι όλα αυτά τα χρόνια για να στηρίξουμε τα παιδιά μας, θα τη μετατρέψουμε σε απόφαση για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά τους και το δίκιο των οικογενειών μας. Αυτά που δε θέλετε να κάνετε για μας, γιατί έχετε άλλες επιλογές και προτεραιότητες, θα τα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους, γιατί τα δικαιούμαστε»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ