Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εγκατελειμμένος ναυτεργάτης στο Ηράκλειο

Τη στυγνή εκμετάλλευση των ναυτεργατών από το εφοπλιστικό κεφάλαιο αλλά και την ασυδοσία των εφοπλιστών που ανενόχλητοι παραβιάζουν την νομοθεσία αποδεικνύει η πρόσφατη καταγγελία του ναυτεργάτη Εμμανουήλ Χαλιπήλια στα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ.

Ο ναυτεργάτης, όπως καταγγέλλει, ναυτολογήθηκε στο λιμάνι της Καλύμνου ως μηχανοδηγός Β' στις 10 Ιουνίου 2011 στο επιβατηγό «ΔΙΑΣ» της ναυτικής εταιρείας «Κρουαζιέρες Νοτίων Ακτών Ζακύνθου» και πραγματοποίησε ένα ταξίδι Κάλυμνος - Ηράκλειο. Από τότε μέχρι σήμερα παραμένει απλήρωτος, χωρίς τροφοδοσία, εγκατελειμμένος στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Η ναυτική εταιρεία όπως αναφέρουν σε έγγραφό τους προς το ΝΑΤ, το Λιμεναρχείο Κρήτης και τη Διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας, τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, έχει οφειλές στο ΝΑΤ από τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και παρά την απαγόρευση ελευθεροπλοΐας από τις 5 Απρίλη 2011 το πλοίο πραγματοποίησε ταξίδι από την Κάλυμνο προς το Ηράκλειο στις 12 Ιούνη 2011.

«Προκύπτουν, σοβαρές ευθύνες παραβίασης της νομοθεσίας από τις υπηρεσίες του ΥΠΑΝ (Υπουργείου Ανάπτυξης και Θαλασσίων Υποθέσεων) και του ΝΑΤ» τονίζουν τα ναυτεργατικά σωματεία και απαιτούν την άμεση παρέμβαση και επίλυση του προβλήματος του ναυτεργάτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ