Σάββατο 13 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΑΝΘΗ
Ετοιμάζεται ξεπούλημα της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης του ΚΚΕ

Τους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ καλεί το ΚΚΕ να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα για να μην κλείσει το εργοστάσιο, να μη γίνουν απολύσεις, να μη χτυπηθούν οι εργασιακές σχέσεις.

«Με τη δημοσιοποίηση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος από τη διοίκηση της ΑΤΕ, για πώληση του πακέτου μετοχών που κατέχει στην καπνοβιομηχανία της ΣΕΚΑΠ ΑΕ, συνεχίζει η διοίκηση απτόητη την πολιτική ξεπουλήματος των συνεταιριστικών βιομηχανιών», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ. «Η πολιτική αυτή γίνεται στο πλαίσιο της πολιτικής συρρίκνωσης και πλήρους ιδιωτικοποίησης του ομίλου της ΑΤΕ που δρομολογούν κυβέρνηση και τρόικα, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει έγκαιρα τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες για αυτές τις εξελίξεις στα συνεταιριστικά εργοστάσια, σήμερα πρέπει να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα για τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Για την αντιαγροτική πολιτική που εφάρμοσαν όλα αυτά τα χρόνια και οδήγησε στο ξεκλήρισμα χιλιάδων αγροτικών νοικοκυριών, τον αφανισμό παραδοσιακών αγροτικών καλλιεργειών (καπνό, ντομάτα, τεύτλα κ.ά.), το κλείσιμο δεκάδων συνεταιριστικών βιομηχανιών.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αφού πρώτα χρησιμοποίησαν τα συνεταιριστικά εργοστάσια για να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα τα οδήγησαν στην απαξίωση, με αποτέλεσμα η ΝΔ να ξεπουλήσει τη γαλακτοβιομηχανία ΡΟΔΟΠΗ και να κλείσει τις ΣΕΒΑΘ και ΣΕΠΕΚ. Ερχεται σήμερα το ΠΑΣΟΚ να δρομολογήσει το ξεπούλημα της ΣΕΚΑΠ και των άλλων συνεταιριστικών επιχειρήσεων ΕΛΒΙΖ, ΕΒΖ, ΔΩΔΩΝΗ κ.ά.

Σημαντικές οι ευθύνες των γαλαζοπράσινων ηγεσιών των σωματείων εργαζομένων στο χώρο, οι οποίες όλα αυτά τα χρόνια έβαλαν πλάτη να περάσουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων, υπηρέτησαν την πολιτική των κομμάτων τους και όχι τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Σήμερα, γίνεται ακόμα πιο επίκαιρη η πρόταση του ΚΚΕ για λαϊκή εξουσία και οικονομία, που τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα είναι λαϊκή περιουσία και θα υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός στην παραγωγή, στα πλαίσια του οποίου θα λειτουργούν και οι παραγωγικοί συνεταιρισμοί στην πόλη και στην ύπαιθρο, με μοναδικό σκοπό την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ