Σάββατο 13 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ «ΑΤΥΧΗΜΑ» ΣΤΗ ΔΕΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Ελλείψεις και εξοντωτικά ωράρια καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

Προχτές, δύο ηλεκτροτεχνίτες υπάλληλοι της ΔΕΗ τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών σε καλώδιο, με αποτέλεσμα ο ένας να υποστεί σοβαρά εγκαύματα και ο άλλος ελαφρότερα. «Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, σημειώθηκε έκρηξη στη Μέση Τάση με συνέπεια να υποστούν εγκαύματα δύο συνάδελφοι και ο ένας στο 75% του σώματός του», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και η Επιτροπή Αγώνα στον κλάδο της Ενέργειας και σημειώνεται ότι «οι συνάδελφοι είναι εκπαιδευμένοι και εξειδικευμένοι στα υπόγεια δίκτυα όπου και εργάζονται είκοσι χρόνια».

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν:

«Η εγκληματική πολιτική ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, η εντατικοποίηση της δουλειάς, οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού συνεχίζονται και ως συνέπεια είχαμε ένα ακόμη εργατικό ατύχημα στο χώρο της ΔΕΗ. Το ατύχημα αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ατυχημάτων το τελευταίο τρίμηνο στη ΔΕΗ Ηρακλείου - το θανατηφόρο ατύχημα στα τέλη του Μάη και τον τραυματισμό συμβασιούχου εργαζόμενου της ΔΕΗ στις αρχές Ιούνη - δημιουργώντας εύλογους προβληματισμούς.

Πρόκειται για τα αποτελέσματα της εγκληματικής πολιτικής στον κλάδο της ενέργειας η οποία παραδίδεται εξολοκλήρου στις ορέξεις των μονοπωλίων. Αυτή η εγκληματική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων επιβεβαιώνεται καθημερινά, ότι μόνα θύματα έχει τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και γενικότερα στον κλάδο της ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα στα πλαίσια των ιδιωτικοποιήσεων:

Υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού. Το εξοντωτικό ωράριο των εργαζομένων της ΔΕΗ είναι σύνηθες φαινόμενο. Τα 12ωρα και τα 15ωρα, ιδιαίτερα στα τεχνικά συνεργεία, δημιουργούν κούραση και κίνδυνο ατυχήματος όσο έμπειρος και να είναι ο συνάδελφος. Χαλαρώνει όλο και περισσότερο η εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας και μεγαλώνει η έλλειψη στοιχειωδών υλικών και εργαλείων. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ αντιμετωπίζονται πλέον ως αναλώσιμα, ως κόστος μπροστά στη λύσσα για περισσότερα κέρδη για την εργοδοσία. Μεγαλώνει ο αριθμός των συμβασιούχων και καταργείται το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, για άλλη μια φορά, αναγκάζεται τραυματίας να μεταφερθεί στην Αθήνα λόγω ανυπαρξίας εξειδικευμένης μονάδας εγκαυμάτων. Κάτι που οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Κρήτη απαιτούν άμεσα να δημιουργηθεί.

Οι ευθύνες της εργοδοσίας, της Διοίκησης της ΔΕΗ και της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Στέλνουν τους εργαζόμενους μέχρι και στο θάνατο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες για περισσότερη κερδοφορία. Σε απόλυτη συνεργασία στο έγκλημα βρίσκεται και η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ και του τοπικού παραρτήματος της ΕΤΕ που στήριζαν εδώ και τόσα χρόνια αυτή την πολιτική και τη στηρίζουν με νύχια και με δόντια και σήμερα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ