Σάββατο 13 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΑΛΟΥΡΓΙΑ «ΓΙΟΥΛΑ»
Σκληρές συνθήκες για τους 250 εργαζόμενους

Περιοδεία του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της δράσης ενάντια στη συρρίκνωση των ΒΑΕ

Περιοδεία στη βιομηχανία υαλουργίας «ΓΙΟΥΛΑ» πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στο πλαίσιο της αγωνιστικής δραστηριότητας ενάντια στην κατάργηση ορισμένων κλάδων από το καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Να θυμίσουμε ότι, σύμφωνα με το πόρισμα που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, το μεγαλύτερο κομμάτι των εργαζομένων - τα 2/3 - που ασφαλίζονται μέχρι τώρα με ΒΑΕ, θα μείνουν εκτός. Αυτό αφορά και το συγκεκριμένο κλάδο.

Στη βιομηχανία υαλουργίας «ΓΙΟΥΛΑ» εργάζονται περίπου 250 εργαζόμενοι, από τους οποίους οι 150 είναι στα ΒΑΕ. Αν περάσουν οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις 80 - 90 εργαζόμενοι των συγκεκριμένων ειδικοτήτων θα εξαιρεθούν από τα ΒΑΕ. Οπως χαρακτηριστικά έλεγαν οι εργαζόμενοι στο κλιμάκιο του ΠΑΜΕ, «δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι κάποιοι πήραν μια τέτοια απόφαση, ότι κάποιοι θεωρούν πως το επάγγελμά μας δεν είναι ανθυγιεινό»! Πράγματι, αυτό που διαπιστώθηκε και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο εργοστάσιο, οι συνθήκες εργασίας είναι άκρως ανθυγιεινές και επικίνδυνες, αφού οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στο χώρο της παραγωγής είναι πολύ πιο πάνω από το φυσιολογικό όριο, όπως επίσης και ο θόρυβος και οι αναθυμιάσεις. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι δουλεύουν όλη μέρα μέσα σε αυτό το χώρο της παραγωγής και, όπως τόνιζαν, δεν προλαβαίνουν καλά καλά να πάρουν σύνταξη πριν το θάνατο.

Οι ταξικές δυνάμεις χαρακτήρισαν απαράδεκτη την πρόθεση της κυβέρνησης να τους πετάξει έξω από τα ΒΑΕ και τους κάλεσαν να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ και να αγωνιστούν μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους ενάντια στη συρρίκνωση της λίστας και για επέκτασή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ