Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΣΙΔΕΡΟ τους λαούς για να προστατέψουν τα μονοπώλια

ΚΚΕ: Ο λαός πρέπει να είναι προετοιμασμένος για όλα. Δεν πρέπει να αιφνιδιαστεί από τις εξελίξεις, ούτε να υποκύψει στα νέα τρομοκρατικά διλήμματα και απειλές. Επιστροφή στο παρελθόν δεν υπάρχει

  • Η καταρχήν συμφωνία Μέρκελ - Σαρκοζί επαναβεβαιώνει την πρόθεσή τους να περάσουν από φωτιά και σίδερο τους λαούς της Ευρώπης, προκειμένου να προστατεύσουν την ισχύ των μονοπωλίων τους από την κρίση που βαθαίνει.
  • Και αυτή η νέα συμφωνία θα αποδειχτεί προσωρινή. Η κλιμάκωση του πολέμου στα δικαιώματα των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων δεν αντιμετωπίζει τις αιτίες της κρίσης υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων.
  • Ο λαός δεν πρέπει να ελπίζει σε λύσεις, όπως το ευρωμόλογο, που του παρουσιάζουν τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου». Γι' αυτόν θα είναι ακόμα ένα δηλητήριο, για τα καπιταλιστικά αδιέξοδα ασπιρίνη.
  • Ο φόρος στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, αν επιβληθεί, θα είναι συμβολικός και το όποιο όφελος θα μοιράζεται στα άλλα τμήματα του κεφαλαίου.
  • Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι που έχουν υποστεί βάρβαρες θυσίες για τον «ευρωμονόδρομο» και την κερδοφορία της πλουτοκρατίας, δεν έχουν κανένα λόγο να δεχτούν να τους καταδικάσουν οριστικά στη φτώχεια.
  • Η λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση για την αποδέσμευση από την ΕΕ και τη λαϊκή εξουσία είναι σήμερα επιτακτική και ζωτική ανάγκη για να ζήσει ο λαός καλύτερα, για να αναπτύξει η χώρα τις παραγωγικές της δυνατότητες.

ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ