Τρίτη 23 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ολο και πιο αντιλαϊκά μέτρα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ φορά μέσα σε 10 μέρες που ο υπουργός Οικονομίας δηλώνει ότι «δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα». Κι αυτό μόνο σε ένα συμπέρασμα μπορεί να μας οδηγήσει.

Στο ότι θα υπάρξουν οπωσδήποτε νέα μέτρα, τα οποία θα πλήξουν πολύ - πολύ συγκεκριμένα τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους αγρότες και τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους.

Μετά από τόσο καιρό διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, είναι σαφές πως όταν αποκλείσουν κάτι δύο φορές σημαίνει ότι το έχουν ήδη σχεδιάσει και απλά περιμένουν τις καταλληλότερες συνθήκες για να το εφαρμόσουν.

Αφήστε που χρησιμοποιούν και αυτούς τους όρους, τους οικονομικούς, προκειμένου να περιγράψουν τα πράγματα: Εχουμε - λένε - ύφεση της οικονομίας ανάμεσα στο 4,5 και στο 5,3.

Προφανώς, για να μην πούνε ότι η αγοραστική δυνατότητα των μισθών έχει συρρικνωθεί πάνω από το 30% και ο κοσμάκης δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα.

Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει ...μια οικονομία. Αλλη είναι η «οικονομία» των εργαζομένων που βλέπουν τους μισθούς να μειώνονται και τα δικαιώματά τους να χάνονται κι άλλη η «οικονομία» των πολυεθνικών κάθε είδους που οι μετοχές τους έχουν διακυμάνσεις. Πώς να το κάνουμε...

ΠΑΝΤΩΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να πείτε, ο πρωθυπουργός μέσα στον όλο χαμό διατηρεί αλώβητο και ενισχύει το ....«χάι τεκ» προφίλ του. Μέχρι και διυπουργική σύσκεψη έκανε για το πώς θα προβληθεί στο διαδίκτυο το κυβερνητικό έργο και οι δραστηριότητες του Δημοσίου.

Διότι μπορεί στο δημόσιο τομέα να επίκεινται απολύσεις, υποβάθμιση υπηρεσιών, περικοπές κονδυλίων και κλείσιμο οργανισμών, αλλά από ...μόστρα σκίζουμε. Και μάλιστα ιντερνετική.

Το στιλ πάνω από όλα...


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ