Τρίτη 23 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
Φιλομονοπωλιακό μανιφέστο ενόψει ΔΕΘ

Εγκαλώντας την κυβέρνηση για «δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας» - ουσιαστικά, για αδυναμία αποτελεσματικής επιβολής των σκληρών μέτρων - και με «σημαία» το φιλομονοπωλιακό πρόγραμμα «Ζάππειο 2», η ΝΔ επιχειρεί να πείσει ότι είναι καλύτερος εκφραστής των συμφερόντων του κεφαλαίου σε συνθήκες όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης. Χωρίς να μπορεί να αντιπαρατεθεί με το σύνολο των αντιδραστικών σχεδιασμών της κυβέρνησης - αφού οι θέσεις της είναι δομημένες ακριβώς πάνω στις ίδιες ευρωενωσιακές κατευθύνσεις - η ΝΔ περιορίζεται σε διαχειριστική κριτική και επιχειρεί να εμφανίσει σαν «εναλλακτικό μοντέλο διακυβέρνησης» το «Ζάππειο 2».

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς αναμένεται να παρουσιάσει από το βήμα της ΔΕΘ μια σειρά από μέτρα που θα προσφέρουν νέες φοροελαφρύνσεις και οικονομικά κίνητρα στο μεγάλο κεφάλαιο, ενώ στο όνομα της αντιμετώπισης της ανεργίας θα προτείνει τη δημιουργία θέσεων «επιδοτούμενης και μερικής απασχόλησης» (όπως ακριβώς και η κυβέρνηση) που θα μειώσουν ακόμα περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης. «Η αναγκαιότητα για δραστική μείωση φορολογίας, η αύξηση των πόρων και των κονδυλίων για την πραγματική οικονομία και η αύξηση των δράσεων για απασχόληση», θα είναι οι βασικές κατευθύνσεις του προγράμματος της ΝΔ, σημείωναν στενοί συνεργάτες του Αν. Σαμαρά.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συντηρεί ταυτόχρονα και την εκλογολογία. «Ο Γ. Παπανδρέου οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκης, καλώντας τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε εκλογές, όπως ήδη «ζητούν βουλευτές» του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ίδιος επέκρινε και τους χειρισμούς Βενιζέλου σε ό,τι αφορά το θέμα των εγγυήσεων για το νέο δάνειο προς την Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ