Τρίτη 23 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η «ανταγωνιστικότητα» των μεγαλοξενοδόχων

Δε θα ισχύσει η ρύθμιση για αύξηση του ΦΠΑ για τους μεγαλοξενοδόχους, για τους λεγόμενους tours operators του εξωτερικού και τους εδώ συνεργάτες τους, αυτούς που παραλαμβάνουν την πελατεία με τα «βραχιολάκια», που τους πουλούν σε «πακέτο» τις κάθε είδους παρεχόμενες «υπηρεσίες», από τη στέγαση και τη διατροφή μέχρι και οτιδήποτε άλλο.

Για τους επιχειρηματίες είναι που ενδιαφέρθηκε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος ανακοίνωσε χτες ότι το λεγόμενο «all inclusive» για τους εισαγόμενος τουρίστες, ανεξάρτητα από το είδος της υπηρεσίας, όπως εστίαση κ.ά., εξαιρείται από την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ (23% από 13%) αυτή δηλαδή που από την 1η Σεπτέμβρη θα ισχύσει για όλες τις κατηγορίες αυτοαπασχολούμενων και μικροεπαγγελματιών στον κλάδο της εστίασης.

Η καραμπινάτη και προκλητική εξαίρεση δεν είναι κάποια υπουργική ή κυβερνητική παραξενιά. Αντίθετα, είναι κομμάτι από το συνολικό σχέδιο που ξεδιπλώνει το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας για το στρίμωγμα και την οριστική έξοδο αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ από το πεδίο της λεγόμενης «ελεύθερης αγοράς», για την εκχώρηση ολόκληρης της πίτας στα μονοπώλια και τις ισχυρές επιχειρήσεις.

Οι αυτοαπασχολούμενοι στην κυριολεξία βγάζουν μόνοι τα μάτια τους, στο βαθμό που παγιδεύονται στην προπαγάνδα της πλουτοκρατίας γύρω από την... «τουριστική βιομηχανία», όταν ενδίδουν στους εκβιασμούς τους για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, για την «παρεμπόδιση», τάχα, της τουριστικής κίνησης. Από την 1η Σεπτέμβρη οι ανατιμήσεις του ΦΠΑ θα ισχύσουν για τα μικρομάγαζα, στο σουβλατζίδικο της γωνίας και το ταβερνάκι της γειτονιάς. Θα φορτώνονται στα λαϊκά εισοδήματα, «εξαϋλώνοντας» και τους ισχνούς τζίρους των αυτοαπασχολούμενων. Και το ένα και το άλλο, τόσο η εφαρμογή όσο και οι εξαιρέσεις από το μέτρο, εξυπηρετούν ακριβώς τον ίδιο στόχο: Την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ