Τρίτη 23 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Οχι» στα εργοστάσια χρυσού στη Θράκη

Συνάντηση χτες αντιπροσωπείας της ΚΕ του Κόμματος με αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ και τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κόμματος, συναντήθηκε χτες με αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης αλλά και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης). Οι τελευταίοι αντιδρούν στη λειτουργία εργοστασίου επεξεργασίας χρυσού στην περιοχή. Την αντίθεσή της στη λειτουργία του εργοστασίου εξέφρασε και η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ.

Η εταιρεία «Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ» φημολογείται ότι σύντομα θα αδειοδοτηθεί για το έργο εξόρυξης χρυσού της θέσης Περάματος, μέσω της διαβόητης διαδικασίας fast track που προωθεί η κυβέρνηση, παρακάμπτοντας τις αντιδράσεις λαού και φορέων. Κοντά στα (καναδέζικων συμφερόντων) «Χρυσωρυχεία Θράκης», φαίνεται να δραστηριοποιείται και η «Μεταλλευτική Θράκης». Ιδιοκτήτρια του μεταλλείου των Σαπών, ανήκει τώρα στην αυστραλέζικη «Cape Lambert Resources Ltd». Και τα δυο προγράμματα εξόρυξης χρυσού, Σαπών και Περάματος, έχουν ακυρωθεί στο παρελθόν από το Συμβούλιο Επικρατείας.

Η εταιρία φέρεται να έχει ήδη πάρει δανειοδότηση για να κατασκευάσει τον πρώτο χώρο του εργοταξίου της και να γίνονται διεργασίες σε κεντρικό επίπεδο για να δοθούν οι αδειοδοτήσεις εξόρυξης. Οπως έχει τοποθετηθεί εκλεγμένος σύμβουλος του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο ΠΣ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης, η κυβέρνηση πρέπει να ανακαλέσει τα μεταλλευτικά δικαιώματα που έχουν παραχωρηθεί στις εταιρίες, με οποιοδήποτε οικονομικό κόστος κι αν προκύψει, να επιστραφούν στο ελληνικό κράτος μιας και αποτελούν λαϊκή περιουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ