Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Βρώμικες αποστολές με τις πλάτες ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.

Τα αστικά κόμματα ενέκριναν χτες στη Βουλή την ίδρυση και λειτουργία ενός ακόμα μηχανισμού στοχοποίησης του λαού

Κατηγορηματικά «όχι» είπε χτες στη Βουλή το ΚΚΕ, στην κύρωση σύμβασης που προβλέπει την ίδρυση και λειτουργία του Συντονιστικού Κέντρου Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ (NSCC), με την οποία επιχειρείται η καθιέρωση ενός ενιαίου επιχειρησιακού χώρου και αντίστοιχου επιχειρησιακού κέντρου, που θα εδρεύει στις Βρυξέλλες, υπό Αμερικανό διοικητή.

Το Συντονιστικό Κέντρο τίθεται υπεράνω των χωρών - μελών και με ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλαμβάνει αποστολές «ανορθόδοξου πολέμου» και εντός των χωρών - μελών, σε συνεργασία ακόμα και με τις αποκαλούμενες «μη κυβερνητικές οργανώσεις», όταν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα το απαιτήσουν και χωρίς κάτι τέτοιο να γίνεται δημόσια γνωστό. Τη σύμβαση υπερψήφισε το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ.

Αναφερόμενη στη σύμβαση, η Δ. Μανωλάκου τόνισε ότι η κύρωσή της «αποτελεί την υλοποίηση του νέου στρατηγικού δόγματος του ΝΑΤΟ» και προβλέπει «μορφές συνεργασίας με παρακρατικές δυνάμεις, πράκτορες και μισθοφόρους», τονίζοντας πως στο στόχαστρο μπαίνει πιο σθεναρά ο «εσωτερικός εχθρός στα κράτη - μέλη, που είναι όσοι αγωνίζονται ενάντια στη ΝΑΤΟική βαρβαρότητα». Σχολιάζοντας την ενεργοποίηση του μηχανισμού σε περιπτώσεις κρίσεων, η βουλευτής του ΚΚΕ πρόσθεσε πως «κρίσεις ονομάζουν ό,τι θέλουν προκειμένου να γίνεται ΝΑΤΟική επέμβαση».

Με την ίδια λογική, η Δ. Μανωλάκου καταψήφισε επίσης δύο κυρώσεις Τεχνικής Διευθέτησης. Η πρώτη αφορά σε συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία για θαλάσσιες μεταφορές και όπως τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ «είναι μια συμφωνία στο πλαίσιο επιχειρήσεων που διεξάγονται με την αιγίδα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», η οποία παράλληλα «εξυπηρετεί το εφοπλιστικό κεφάλαιο, που θα κερδοσκοπήσει από αυτές τις επιχειρήσεις». Η δεύτερη αφορά τη συνεργασία της Ελλάδας με χώρες της ΕΕ για δορυφορικά - διαστημικά προγράμματα, τα οποία κατά κανόνα τίθενται στην υπηρεσία στρατιωτικών σκοπών και στόχων.

Αιτιολογώντας τη συμμετοχή της χώρας, στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς που προβλέπονται στη σύμβαση για τη λειτουργία Κέντρου Ειδικών Επιχειρήσεων, ο υπουργός Αμυνας Π. Μπεγλίτης ανέφερε ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει να τιμά τις διεθνείς υποχρεώσεις και δεσμεύσεις της, κι αυτό είναι προς το συμφέρον μας», προσθέτοντας ότι «θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε ενεργά στην πρωτοπορία όλων των διεθνών οργανισμών με στόχο τη συν-διαμόρφωση των αποφάσεων με γνώμονα το εθνικό συμφέρον», το οποίο η κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, ταυτίζει με τα συμφέροντα της ντόπιας αστικής τάξης και όχι βέβαια του λαού.

Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση, η Δ. Μανωλάκου καταψήφισε και το «τροποποιητικό πρωτόκολλο» για την ανακατανομή των εδρών στο ευρωκοινοβούλιο - προβλέπεται από τη Συνθήκη της Λισσαβόνας και κυρώθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - σημειώνοντας ότι «αντιδραστική είναι η βάση της ΕΕ, αντιδραστικό και το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ