Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ
Στο στόχαστρο οι μισθοί στο δημόσιο

Χρονοδιάγραμμα για λουκέτα και συγχωνεύσεις

Στο φόντο της διόγκωσης των εμφανιζόμενων ελλειμμάτων του κρατικού προϋπολογισμού, των τρανταχτών αποκλίσεων από τους ποσοτικούς στόχους της αντιλαϊκής πολιτικής, η κυβέρνηση, μαζί και τα κλιμάκια των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών, εξετάζουν «εναλλακτικούς» τρόπους με στόχο τις πρόσθετες «εξοικονομήσεις». Ξανά στο στόχαστρο μπαίνουν οι μισθοί στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, ταυτόχρονα με την εφαρμογή του σχεδίου για μαζικά λουκέτα και συγχωνεύσεις.

Για σήμερα προγραμματίζεται συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δ. Ρέππα, με αντικείμενο την καθιέρωση του λεγόμενου «ενιαίου μισθολογίου». Το μόνο προς διευθέτηση ζήτημα είναι το ύψος των πρόσθετων περικοπών που θα αποφασίσουν. Πέρα από τις νέες μειώσεις στους ονομαστικούς μισθούς, προχωρούν και στην κατάργηση για το συντριπτικά μεγάλο κομμάτι των προβλεπόμενων επιδομάτων.

Ταυτόχρονα, προχωρούν στην κατάρτιση σαφούς και στοχευμένου χρονοδιαγράμματος για την κατάργηση και τις συγχωνεύσεις υπηρεσιών. Τα κλιμάκια της τρόικας θέλουν να έχουν άμεση γνώση για τις προθέσεις του κάθε υπουργείου ξεχωριστά, για τη λίστα Οργανισμών που θα συγχωνευθούν ή συρρικνωθούν. Στις επόμενες μέρες θα εξετάσουν και το πρόγραμμα για τις ιδιωτικοποιήσεις μαμούθ, για τα 50 δισ. ευρώ που σκοπεύουν να κλιμακώσουν μέχρι το 2015. Σύμφωνα με τον Ευ. Βενιζέλο, πρόκειται να βρεθούν μέσα στους ποσοτικούς στόχους τους (5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2011) με ορισμένες ανακατατάξεις ως προς τις προτεραιότητες που τελικά θα επιλέξουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ