Τρίτη 30 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Συναίνεση» στην ιδιωτικοποίηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ»

Κινητοποίηση ενάντια στο ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ και το ΜΑΣ στη χτεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου

Δυναμική παρέμβαση διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» πραγματοποίησαν, κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και το ΜΑΣ.

Αφορμή για τη νέα κινητοποίηση ενάντια στο ξεπούλημα της μεταποιητικής βιομηχανικής μονάδας, με ό,τι αρνητικές επιπτώσεις αυτό συνεπάγεται για παραγωγούς και εργαζόμενους σε αυτήν αλλά και στη διατροφή του λαού, αποτέλεσε η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το λεγόμενο «αγροτικό καλάθι» της περιοχής, που έγινε παρουσία του γγ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γ. Κανελλόπουλου.

Οπως αποδείχθηκε στην πράξη, επρόκειτο για μια συνεδρίαση - παρωδία, εμπαιγμό, για την προστασία, δήθεν, των αγροτικών νοικοκυριών της Ηπείρου, που ξεκληρίζονται όλο και πιο μαζικά, των οποίων πλήττονται αδιάκοπα το εισόδημα και η παραγωγή τους εξαιτίας της εφαρμοζόμενης αντιαγροτικής πολιτικής, μέρος της οποίας είναι σήμερα, σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και όξυνσης του καπιταλιστικού ανταγωνισμού στην αγροτική παραγωγή, και η υλοποίηση των σχεδίων για το ξεπούλημα της «ΔΩΔΩΝΗΣ».

Παρά τις έντονες και δικαιολογημένες διαμαρτυρίες, παρουσία και κτηνοτρόφων που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από κοινού ανέλαβαν να υπερασπίσουν την εχθρική για τα συμφέροντα των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων και του λαού αντιαγροτική αυτή πολιτική, επικαλούμενοι τη συναίνεση που επέδειξαν και στο ζήτημα της «ΔΩΔΩΝΗΣ» με προηγούμενο κοινό τους ψήφισμα. Ψήφισμα που επικρότησαν και διάφοροι αγροτοπατέρες και μέσα από το οποίο σπέρνονται αυταπάτες για δήθεν επίλυση του ζητήματος με... διάλογο με την κυβέρνηση και με το αποπροσανατολιστικό αίτημα η «ΔΩΔΩΝΗ» να μείνει σε ηπειρωτικά χέρια. Και μιλούν για «διάλογο» τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει ήδη συνυπογράψει με την τρόικα, και με οδηγό το μνημόνιο, το ξεπούλημα των εταιρειών που ανήκουν στην ΑΤΕ, παραγνωρίζοντας συνειδητά ότι τα συμφέροντα των μικρομεσαίων παραγωγών της Ηπείρου ήταν, είναι και θα είναι στην απέναντι όχθη από αυτά των μονοπωλιακών ομίλων, που καραδοκούν για να βάλουν στο χέρι τη «ΔΩΔΩΝΗ» και να βαθύνουν την εκμετάλλευση ανεξάρτητα από το αν τα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι ντόπια ή ξένα.

Τα ζητήματα αυτά ανέδειξαν οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στη συνέχεια αποχώρησαν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, από τη συνεδρίαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ