Τρίτη 30 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Μεγαλώνουν οι δυσκολίες

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Την Παρασκευή αναμένεται η επόμενη συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, για τα κεφάλαια του περιουσιακού και του εδαφικού, που συζητούνται παράλληλα στο πλαίσιο των απευθείας εντατικών διαπραγματεύσεων. Στην τελευταία συνάντηση, ο ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Αλεξάντερ Ντάουνερ, δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να αφήσουν «χάρτες και στοιχεία» και επί του παρόντος να ανταλλάξουν απόψεις για το εδαφικό σε συνδυασμό με το περιουσιακό.

Ο Ντ. Ερογλου από την πλευρά του επανήλθε χτες στις προκλητικές θέσεις του, με αφορμή την επέτειο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που συμπίπτει με το γιορτασμό του Ραμαζανιού. Επανέλαβε τους ισχυρισμούς για την ύπαρξη δύο λαών στο νησί, δύο κουλτούρων, δύο θρησκειών και δύο ανεξάρτητων κρατών. Περιγράφοντας τη λύση που επιδιώκει το κατοχικό καθεστώς, σύμφωνα με τις διαθέσεις της Τουρκίας, ο Ντ. Ερογλου είπε ότι αναζητείται μία «αξιοπρεπής λύση που θα δίνει συνέχεια σε έναν νέο συνεταιρισμό, λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικότητες στο νησί και τις δύο κυριαρχίες».

Η υπουργός Εργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σ. Χαραλάμπους, από την πλευρά της δήλωσε ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ και το σύνολο της διεθνούς κοινότητας πρέπει να καταλάβει ότι η έλλειψη της απαιτούμενης προόδου στο Κυπριακό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός πίεσης κατά του κυπριακού λαού και ότι αν κάποιος επείγεται για λύση «είμαστε εμείς», αλλά «δε θα συμβιβαστούμε με την όποια λύση για χάρη της λύσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ