Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Σε νέα 48ωρη απεργία για τη σύμβαση

Απεργιακή απάντηση στην εργοδοτική προκλητικότητα στις 13 και 14 Σεπτέμβρη

Με νέα 48ωρη απεργία στις 13 και 14 Σεπτέμβρη η Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών κλιμακώνει την πάλη της για την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής σύμβασης εργασίας, απαντά στην προκλητική στάση της εργοδοσίας και στα αντεργατικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 14 Σεπτέμβρη, στην Ομόνοια, στις 12 το μεσημέρι.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της προς τους εργαζόμενους του κλάδου, η διοίκηση της Ομοσπονδίας «από τις αρχές του χρόνου δε σταμάτησε ούτε στιγμή να παλεύει με κάθε τρόπο και μέσο που διαθέτει για την υπογραφή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων του 2011 με αναδρομική ισχύ από το 2010», βρέθηκε όμως αντιμέτωπη με την αδιάλλακτη στάση του ΣΕΒ που απάντησε ότι οι εργαζόμενοι δεν δικαιούνται αυξήσεις πάνω από το ύψος της Εθνικής Σύμβασης που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ενώ στην τελευταία προγραμματισμένη συνάντηση στις 30 Αυγούστου, που είχαν ζητήσει οι ίδιοι οι εργοδότες, δεν προσήλθαν με το πρόσχημα ότι είναι «απροετοίμαστοι»!

«Η στάση της εργοδοσίας είναι προκλητική - υπογραμμίζει η Ομοσπονδία - γιατί αξιοποιεί την κρίση τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους παρά τη σχετική κερδοφορία του κλάδου. Της ανοίγει δρόμο η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης με συμπαραστάτη τη ΝΔ, το ΛΑ.Ο.Σ., την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που με κάθε μέσο και τρόπο στήριξε αυτή την πολιτική. Τώρα κάνουν ένα ακόμα βήμα στον αντιλαϊκό τους κατήφορο, κυβέρνηση και τρόικα σχεδιάζουν την πλήρη κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, με προοπτική να μείνουμε ανυπεράσπιστοι στις ορέξεις των βιομηχάνων, με την εφαρμογή των ατομικών συμβάσεων που θα μας οδηγήσει σε κάθετη μείωση μισθών».

Καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης καλούν τους εργαζόμενους να μετατρέψουν κάθε εργοστάσιο σε φρούριο του αγώνα. Τα σωματεία και τις σωματειακές επιτροπές μέσα από μαζικές διαδικασίες να ενημερώσουν και να συζητήσουν με τους εργαζόμενους τη σημασία αυτού του αγώνα. Τις άλλες ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα να συμπαρασταθούν σ' αυτό τον αγώνα, γιατί η επιτυχία του θα βοηθήσει το σύνολο της εργατικής τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ