Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΡΟΔΟΣ
Παρέμβαση για απλήρωτους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Παρέμβαση στο ξενοδοχείο «Paradise» της εταιρείας «Aldemar» στη Ρόδο έκανε χτες το πρωί η τοπική επιτροπή επισιτισμού - τουρισμού του ΠΑΜΕ, καθώς οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι και αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα. Στην κινητοποίηση βρέθηκε και η Λίλα Καφαντάρη, Περιφερειακή Σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», εκφράζοντας τη συμπαράστασή της.

Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, «οι μισθοί ποτέ δεν καταβάλλονται σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία και ποτέ για όλο το προσωπικό μαζί, αλλά τμηματικά. Ετσι πολλές φορές μέχρι να ολοκληρωθεί η μισθοδοσία αλλάζει ο μήνας. Αποκορύφωμα ήταν η μισθοδοσία για το μήνα Ιούλιο για τον οποία η εργοδοσία δήλωσε προφορικά στους εργαζόμενους ότι θα αργήσει πολύ να καταβληθεί, ενώ μετά από λίγες μέρες αναγκάστηκε κάτω από την αντίδραση των εργαζομένων να πληρώσει το μισό μισθό». Τελικά, με την παρέμβαση του ΠΑΜΕ που βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων, η εταιρεία πλήρωσε στους εργαζόμενους τον Ιούλη, ενώ δήλωσε ότι ο μισθός του Αυγούστου θα καταβληθεί έγκαιρα. Απέφυγε πάντως να δεσμευθεί για συγκεκριμένη ημερομηνία.

«Η μισθοδοσία βέβαια δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Σύμφωνα πάντα με καταγγελίες των εργαζομένων συχνά οι καμαριέρες εξαναγκάζονται να έρχονται και το απόγευμα για καθαρίσουν δωμάτια που χρησιμοποιούνται το πρωί (Day Use) χωρίς αμοιβή», καταγγέλλει η Επιτροπή Επισιτισμού - Τουρισμού του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ