Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Νέο αεροπορικό δυστύχημα

ΓΙΑΡΟΣΛΑΒ.--

Αεροσκάφος «Γιάκοβλεφ» («Yak-42») συνετρίβη χτες το μεσημέρι λίγο μετά την απογείωσή του κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης Γιάροσλαβ, 300 χλμ. βορειοανατολικά της Μόσχας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 43 άνθρωποι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν δύο επιζώντες.

Το αεροσκάφος μετέφερε τα μέλη της ομάδας χόκεϊ Λοκομοτίβ, που είχε κατακτήσει το εγχώριο πρωτάθλημα τρεις φορές στο πρόσφατο παρελθόν (1997, 2002, 2003), στο Μινσκ της Λευκορωσίας για την έναρξη των αγώνων Πρωταθλήματος Ηπειρωτικής Λίγκας Χόκεϊ. Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσα στους νεκρούς, εκτός από τους Ρώσους παίκτες, συγκαταλέγονται και παίκτες της ομάδας από τη Σουηδία, την Πολωνία, την Ουκρανία, την Τσεχία, τη Σλοβακία, τη Γερμανία, τη Λευκορωσία και τη Λετονία.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, ωστόσο ορισμένα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως το αεροσκάφος προσέκρουσε σε κεραία φάρου, στη συνέχεια ανεφλέγη και κατέπεσε. Το αεροσκάφος ανήκε στο στόλο της ρωσικής ιδιωτικής εταιρείας «Γιακ Σέρβις» (1993), εταιρεία που παρέχει αεροπορικές υπηρεσίες σε πρόσωπα της ...υψηλής κοινωνίας. Ωστόσο, από το 2009 η εν λόγω εταιρεία είχε καταγγελθεί για ανεπαρκή μέτρα ασφάλειας. Το συγκεκριμένο δυστύχημα έχει άμεση σχέση με το γεγονός ότι μετά την καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ ο τομέας των αερομεταφορών ιδιωτικοποιήθηκε και δημιουργήθηκαν εταιρείες που δρουν ανεξέλεγκτα με αποτέλεσμα συχνά δυστυχήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ