Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Στο στόχαστρο της δημοτικής αρχής

Κλιμακώνεται η αντεργατική στάση της φιλοκυβερνητικής δημοτικής αρχής της Αθήνας με τις μαζικές απολύσεις συμβασιούχων του δήμου και τη θέση που παίρνει στα δικαστήρια απέναντί τους.

Χτες το πρωί, εκδικάστηκε στην Ευελπίδων η προσφυγή 455 συμβασιούχων στη Διεύθυνση Καθαριότητας (μεταξύ τους και οδηγοί) ενάντια στην απόλυσή τους. Εξ αυτών οι 210 έχουν απολυθεί από τις 12 Αυγούστου, ενώ οι υπόλοιποι απολύονται τέλος Σεπτέμβρη. Το δικαστήριο εκδίκασε τις προσφυγές περίπου των μισών (η απόφαση που βγήκε τους κρατά προσωρινά στη δουλειά έως τις 20 Οκτώβρη), των υπολοίπων αναβλήθηκαν να εκδικαστούν την ερχόμενη Παρασκευή. Επίσης, για τις 19/12 αναβλήθηκε άλλη προσφυγή, από εργαζόμενους στον Πολιτιστικό Οργανισμό του δήμου.

Χαρακτηριστική ήταν η εμμονή των δικηγόρων που εκπροσώπησαν το δήμο να εκδικαστούν εδώ και τώρα οι υποθέσεις «για να ξέρουμε τι κάνουμε», ενώ πρόσφατη είναι η τοποθέτηση του γγ του δήμου, Θ. Λιβάνιου, ως εκπροσώπου του δημάρχου σε δικαστήριο της προηγούμενης Παρασκευής, ότι «ο δήμος μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς τους συμβασιούχους». Θέση που επιβεβαιώνει όσα από την αρχή τόνιζαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, ότι η φιλοκυβερνητική διοίκηση Καμίνη στέκεται ενάντια στους συμβασιούχους παρά τους κατά καιρούς αναγκαστικούς - από τις κινητοποιήσεις τους - ελιγμούς της.

Αύριο, Τετάρτη, εκδικάζονται άλλες δικαστικές προσφυγές σχεδόν 300 συμβασιούχων, που εργάζονται στις διοικητικές υπηρεσίες και στη Διεύθυνση Πρασίνου. Στο μεταξύ, απαράδεκτες εικόνες επικρατούν έξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών με δεκάδες ανθρώπους να καταλαμβάνουν πεζοδρόμια και οδόστρωμα της οδού Μαιζώνος όπου στεγάζεται η υπηρεσία, δημοτικούς αστυνόμους να στέκονται στις εισόδους της υπηρεσίας για να επιβάλλουν τη σειρά προτεραιότητας, καθώς μετά την απόλυση δεκάδων συμβασιούχων από εκεί οι εναπομείναντες δεκατρείς - όλοι κι όλοι - μόνιμοι αδυνατούν να εξυπηρετήσουν έγκαιρα τον κόσμο που μαζεύεται. Δείγμα του τι πρόκειται να συμβεί και στις άλλες υπηρεσίες του δήμου (π.χ. Βρεφοκομείο, Καθαριότητα) με την αποχώρηση των συμβασιούχων.

Τέλος, 4ωρες στάσεις εργασίας πραγματοποιούν οι οδηγοί των απορριμματοφόρων στην αρχή της πρώτης βάρδιας και στο τέλος της τελευταίας. Τετράωρες στάσεις εργασίας ως αύριο, Τετάρτη, αποφάσισε και η πλειοψηφία του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου από 10.00 έως 14.00 και από 11.00 έως 15.00 (ανάλογα με τη βάρδια των εργαζομένων) σε ένδειξη συμπαράστασης στους απολυμένους συμβασιούχους, χωρίς ωστόσο να αποδεχτεί την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δήμο Αθήνας για γενικότερες κινητοποιήσεις και όχι απλά τουφεκιές στον αέρα.

Κατάληψη στην Ιερά Οδό

Σε κατάληψη του αμαξοστασίου στην Ιερά Οδό προχώρησαν χθες συμβασιούχοι που απολύθηκαν τον Αύγουστο και η προσφυγή τους εκδικάζεται την Παρασκευή, αντιδρώντας στην πληροφορία που κυκλοφόρησε ότι δεν πρόκειται να δικαιωθούν στο δικαστήριο και επομένως δεν θα επαναπροσληφθούν. Η κατάληψη ξεκίνησε από νωρίς το μεσημέρι και συνεχίστηκε τουλάχιστον μέχρι το βράδυ. Στο πλάϊ τους βρέθηκαν ο Γ. Πέρρος, Χρ. Κατσώτης και Β. Πετρόπουλος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και ο Μπ. Βορτελίνος, εκ μέρους του κλαδικού Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στην απληρωσιά και τις απολύσεις (2017-04-13 00:00:00.0)
Συμβασιούχοι κατέλαβαν τον ΟΑΕΕ (2015-05-13 00:00:00.0)
«Τελειώνει» τους συμβασιούχους του δήμου (2012-07-28 00:00:00.0)
Θέλει να διώξει τους εργάτες (2012-07-25 00:00:00.0)
Ποινικοποιεί τους αγώνες των συμβασιούχων εργαζομένων (2011-09-08 00:00:00.0)
Απαντούν με αγώνες στον κυβερνητικό εμπαιγμό (2007-04-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ