Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Οργανωμένος συνειδητός και συλλογικός αγώνας

Περιοδεία χτες στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ από τον βουλευτή του ΚΚΕ

Κάλεσμα για οργανωμένο, συνειδητό, συντεταγμένο και συλλογικό αγώνα μαζί με όλο το λαό, αντίσταση και οργάνωση στους τόπους δουλειάς, απηύθυνε στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, στο πλαίσιο περιοδείας στο χώρο του Ραδιομεγάρου στην Αγ. Παρασκευή.

Γόνιμη ήταν η συζήτηση με τους εργαζόμενους, τους οποίους εκτός από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην ΕΡΤ (περικοπή μισθών, μαζικές απολύσεις, εντατικοποίηση της δουλειάς) τους απασχόλησε το τι μπορούν να κάνουν μπροστά στην επιβολή των νέων χαρατσιών. Ο Σπ. Χαλβατζής τους προέτρεψε με οργανωμένο τρόπο να απευθυνθούν στα σωματεία, και όπου δεν είναι αυτό δυνατόν, να συγκροτηθούν Επιτροπές Αγώνα, που θα συγκεντρώνουν τα «χαράτσια», για να επιστραφούν στο υπουργείο Οικονομικών, δηλώνοντας ότι «δεν πληρώνουμε γιατί δεν έχουμε να πληρώσουμε».

Χτες, πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο της ΕΡΤ συνέλευση των εργαζομένων, με αφορμή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Την ερχόμενη βδομάδα, με αποφάσεις των ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΣΥ, θα πραγματοποιούνται καθημερινά 4ωρες στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ. Χαιρετίζοντας τη συνέλευση, ο Σπ. Χαλβατζής εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματά τους, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων: «Σήμερα ξεθεμελιώνουν τα πάντα στο όνομα της κρίσης, προσπαθούν να εξοντώσουν στην κυριολεξία την εργατική τάξη, την εργαζόμενη διανόηση, τους αυτοαπασχολούμενους και ιδιαίτερα τη νεολαία. Δεν πρέπει να σκύψουν οι εργαζόμενοι το κεφάλι και δεν πρέπει κατά μόνας ο καθένας να σκεφτεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Η ενότητα, η συλλογικότητα, η ταξική κατεύθυνση στο συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί να βάλει φραγμό. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ