Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Επίκεινται συνομιλίες Σεούλ - Πιονγιάνγκ για τα πυρηνικά

ΣΕΟΥΛ.--

Συνομιλίες στο Πεκίνο θα έχουν την ερχόμενη βδομάδα οι αξιωματούχοι Νότιας Κορέας και ΛΔ Κορέας που είναι αρμόδιοι για πυρηνικά προγράμματα, ανακοινώθηκε χτες στη Σεούλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες Νοτιοκορεατών αξιωματούχων, ο εκπρόσωπος της Σεούλ θα είναι ο Γουί Σουνγκ-Λακ και θα συναντηθεί με τον Βορειοκορεάτη ομόλογό του Ρι Γιονγκ Χο. Οι δύο αξιωματούχοι θα επιχειρήσουν να βρουν τρόπους για επανάληψη των εξαμερών συνομιλιών του Πεκίνου για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου, οι οποίες έχουν «παγώσει» από το Δεκέμβρη του 2008.

Η Κίνα δεν επιβεβαίωσε τη συνάντηση στο έδαφός της. Εντούτοις, η εκπρόσωπος του σινικού υπουργείου Εξωτερικών, Τζιανγκ Γου, πρόσθεσε πως το Πεκίνο θα φιλοξενήσει διεθνές συμπόσιο με αφορμή την έκτη επέτειο από τη συμφωνία του 2005 για τον πυρηνικό αφοπλισμό στην Κορεατική Χερσόνησο. Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι από τις έξι χώρες που συμμετέχουν στις συνομιλίες του Πεκίνου, δηλαδή από τις ΗΠΑ, την Κίνα, τη Ρωσία, την Ιαπωνία, τη ΛΔ Κορέας και τη Νότια Κορέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ