Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΑΥΡΑΚΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τιμή και δόξα στους αλύγιστους της ταξικής πάλης

Ζωντανό μάθημα Ιστορίας, της πραγματικής ιστορίας των αγώνων του ΚΚΕ, του λαού, αποτέλεσε, ιδιαίτερα για τους νέους κομμουνιστές , η εκδήλωση προς τιμή των 26 εκτελεσθέντων κομμουνιστών και άλλων μαχητών του ΔΣΕ στο Σταυράκι Ιωαννίνων, που πραγματοποίησε το τοπικό παράρτημα ΠΕΑΕΑ και ΔΣΕ και η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ.

Ευτυχία Πρίντζου, Κώστας Ράπτης, Αγγελος Χατζής και όλοι οι άλλοι σύντροφοι, συναγωνιστές ζωντανά παραδείγματα της υπέρτατης θυσίας των κομμουνιστών στον αγώνα για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, που καταδικάστηκαν σε θάνατο με την κατηγορία περί προδοσίας και εκτελέστηκαν το 1948 με αποφάσεις του έκτακτου στρατοδικείου Ιωαννίνων επί κυβέρνησης Σοφούλη.

Στην κεντρική του ομιλία ο Χαράλαμπος Παππάς, μέλος της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στο ιστορικό της εκτέλεσης, στο κλίμα τρομοκράτησης από την άρχουσα τάξη με στόχο το τσάκισμα του ΕΑΜικού κινήματος, να αποτραπεί η ενίσχυση του ΔΣΕ, να μπουν εμπόδια στην πάλη του λαού για μια κοινωνία δίκαιη, σοσιαλιστική. Αναφέρθηκε στη μελέτη της Ιστορίας του Κόμματος, την εξαγωγή πολύτιμων συμπερασμάτων και πείρας για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού, την ταξική πάλη, τον αγώνα για το σοσιαλισμό. Αναγνώστηκε αγωνιστικό κάλεσμα εκ μέρους επιζώντα ανάπηρου αγωνιστή και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προσκλητήριο των νεκρών αγωνιστών και κατάθεση στεφάνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ