Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΤΕ
Αποφασισμένοι να αγωνιστούν για τις ανάγκες τους

Την ίδια ώρα εργοδοσία και συνδικαλιστική πλειοψηφία καταλήγουν σε συμφωνία για μείωση των μισθών, τα επόμενα τρία χρόνια, κατά 12% περίπου

Την απόφασή τους να οργανώσουν την πάλη τους για να διεκδικήσουν αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες τους διατυπώνουν στο ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στη συγκέντρωση της Σωματειακής Επιτροπής του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής, στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ.

Τα αιτήματα αυτά αφορούν στην υπογραφή ενιαίας ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο χωρίς διαχωρισμούς, με πρώτο μεικτό κλιμάκιο τα 1.400 ευρώ, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση. Στη διαμόρφωση ενός νέου γενικού κανονισμού προσωπικού που θα προστατεύει τους εργαζόμενους από την εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία, στην άμεση μετατροπή των συμβάσεων των εκτάκτων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, πλήρη και σταθερή εργασία για όλους και άλλα.

Σε πλήρη αντίθεση με τη αγωνιστική διάθεση και τη θέληση των εργαζομένων έρχεται η στάση και ο ρόλος της συμβιβασμένης συνδικαλιστικής πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) στην Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ). Στη χτεσινή - δεύτερη συνεχόμενη - συνάντηση με την εργοδοσία του Οργανισμού ετοιμάζονταν να καταλήξουν, και θα το κάνουν, αν δεν το έχουν κάνει ήδη, στη μείωση του μισθού των εργαζομένων κατά περίπου 12% για τα επόμενα τρία χρόνια. Το 2005, με ευθύνη της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας, ο ΟΤΕ αποτέλεσε τον «μπούσουλα» για το χτύπημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας και τη δραματική μείωση του προσωπικού. Σήμερα η ίδια επιχείρηση, με ευθύνη ξανά της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας, θα αποτελέσει το «φωτεινό αντεργατικό παράδειγμα» των απανταχού κεφαλαιοκρατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ