Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Πρωτοφανής αυταρχισμός σε βάρος των συνδικαλιστικών ελευθεριών

Η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων της Διοίκησης του «Αγίου Σάββα», για απαγόρευση των Γενικών Συνελεύσεων, εκδικάζεται στις 12 Οκτώβρη 2011

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» (ΔΣ) καταδικάζει την προσπάθεια δικαστικής απαγόρευσης των γενικών συνελεύσεων του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου «Αγιος Σάββας» που μεθοδεύει η διοίκηση του νοσοκομείου, με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας και η οποία θα συζητηθεί στις 12 Οκτώβρη 2011.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Το θράσος της διορισμένης από την κυβέρνηση διοίκησης φτάνει μέχρι το σημείο να ζητάει χρηματική ποινή 500 ευρώ και προσωπική κράτηση για όποιο μέλος του σωματείου παραβιάσει την απαγόρευση! Είναι εξοργιστικά υποκριτικό να επικαλείται ως δικαιολογία η διοίκηση του νοσοκομείου, την προστασία της υγείας και της ζωής των ασθενών, που δήθεν απειλούνται από την πραγματοποίηση συχνών γενικών συνελεύσεων των εργαζομένων, τη στιγμή που η ανάλγητη, ταξική πολιτική της κυβέρνησης διαλύει στην κυριολεξία το δημόσιο σύστημα Υγείας, συγχωνεύοντας νοσοκομεία, καταργώντας εξειδικευμένα τμήματά τους, μειώνοντας τα κρεβάτια και παραχωρώντας τα στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, κόβοντας φάρμακα και εξετάσεις των ασφαλισμένων, αφήνοντας χωρίς περίθαλψη ανασφάλιστους και άνεργους, επιβάλλοντας παράλληλα χαράτσια στους ασθενείς». Και προσθέτει: «Η πρωτοφανής αυταρχική ενέργεια της διοίκησης του συγκεκριμένου νοσοκομείου στρέφεται ευθέως κατά των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων στο σύνολό τους και για το λόγο αυτό πρέπει να συναντήσει την καθολική αντίδρασή τους. Η ΔΣ θα συμβάλει έμπρακτα σε αυτήν την κατεύθυνση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ