Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Οι απειλές των μεγαλεμπόρων θα πέσουν στο κενό

Για θρασύτατο και ανοιχτό εκβιασμό σε βάρος των χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων καταγγέλλει τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης (ΣΕΛΠΕ) - οι μεγαλέμποροι του κλάδου - ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με αφορμή την πρόσφατη τοποθέτησή του - αρνούμενος να εφαρμόσει τη σύμβαση - ότι κάθε 1% αύξηση στους μισθούς ισοδυναμεί με απολύσεις του 1% των απασχολούμενων στον κλάδο. Ο Σύλλογος προειδοποιεί ότι οι απειλές και η τρομοκρατία θα «πέσουν στο κενό, θα σκοντάψουν στον οργανωμένο και ταξικό αγώνα των εμποροϋπαλλήλων».

Πέρα από την εκφρασμένη άρνησή του να εφαρμόσει ακόμα και τη σύμβαση της ντροπής του 1,6%, που υπέγραψε η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων με την ΕΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ, ο ΣΕΛΠΕ αξιώνει και την πλήρη κατάργηση των αποζημιώσεων λόγων απόλυσης.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην ανακοίνωση του συλλόγου, «και δεν μένουν μόνο σε αυτό, αξιώνουν την πλήρη κατάργηση των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης, αλλά και την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων. Ακρως αποκαλυπτική η ανακοίνωσή τους, διά στόματος του εκτελεστικού αντιπροέδρου του ΣΕΛΠΕ, Αντώνη Μακρή, για τα σχέδια και τις απαιτήσεις τους. Οχι ότι έχουν αφήσει και τίποτα όρθιο, αλλά στο όνομα της οικονομικής κρίσης και στο να μην πληγεί η ανταγωνιστικότητά τους απαιτούν εργαζόμενους δεμένους - εργαζόμενους τζάμπα.

Και είναι αυτοί που τόσα χρόνια θησαυρίζουν ξεζουμίζοντας μας, με εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, μισθούς πείνας, με εξαντλητικά ωράρια. Αυτοί που έχουν κάνει μόδα των καιρών, επικαλούμενοι την οικονομική κρίση, την απόλυση, την απληρωσιά, την ανασφάλιστη εργασία. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρίσκουν πάτημα και στήριξη στους αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησης, της τρόικας, καθώς και των κομμάτων της πλουτοκρατίας».

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, καταλήγει ο σύλλογος, «απαιτείται από όλους τους εμποροϋπαλλήλους και ανέργους του κλάδου οργανωμένα να παλέψουν μέσα από το σωματείο τους, στήνοντας σωματειακές επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς, δίνοντας συλλογική απάντηση αντεπίθεσης για αυξήσεις και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ