Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Καταγγέλλει την έκδοση και το κλίμα τρομοκρατίας

Την έκδοση της Τουρκάλας αγωνίστριας Gulaferit Unsal στις γερμανικές αρχές καταγγέλλει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» καταγγέλλει την απόφαση του Αρείου Πάγου, που έκανε δεκτή, κατά πλειοψηφία, την παράδοση της Τουρκάλας αγωνίστριας Gulaferit Unsal στη Γερμανία.

Καταγγέλλει, επίσης, το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρήθηκε να επιβληθεί μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, κατά την απαγγελία της παραπάνω απόφασης, με την ανοχή του προέδρου του, όπου μέλη της ΕΚΑΜ, φορώντας κουκούλες για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους και έχοντας προτεταμένα συνεχώς τα αυτόματα όπλα τους, δημιούργησαν ένα απαράδεκτο κλίμα τρομοκρατίας.

Η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο για την παραπέρα έκδοση της Τουρκάλας συνδικαλίστριας στην Τουρκία, όπου διώκεται για τη συνδικαλιστική και πολιτική δράση της. Η σχετική απαγόρευση, που περιλήφθηκε στην απόφαση, δεν παρέχει καμία εγγύηση ότι θα γίνει σεβαστή από τις γερμανικές αρχές.

Για την εξέλιξη αυτή, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βαρύνεται με σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες. Τόσο για τη σύλληψη και κράτηση της Τουρκάλας αγωνίστριας, παρά το γεγονός ότι έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο στη χώρα μας, όσο και για τη συμβολή της, μαζί με τη ΝΔ, στη θέσπιση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, του ευρωτρομονόμου, των εγχώριων τρομονόμων και γενικότερα ολόκληρου του αντιδραστικού και κατασταλτικού νομοθετικού πλέγματος που οικοδομείται από την ΕΕ και τα αστικά κράτη - μέλη της, κατά των λαών και των ελευθεριών τους.

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» απαιτεί για μιαν ακόμη φορά:

-- Να μην παραδοθεί η Gulaferit Unsal στη Γερμανία και να αφεθεί αμέσως ελεύθερη.

-- Να γίνει δεκτό το αίτημά της για χορήγηση πολιτικού ασύλου στη χώρα μας.

-- Να καταργηθούν το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, ο ευρωτρομονόμος και οι εγχώριοι τρομονόμοι.

Καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους μαζικούς φορείς να συνεχίσουν την αλληλεγγύη τους στην Τουρκάλα αγωνίστρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ