Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εκβιάζει και απειλεί τους απεργούς

Με εκβιασμούς, απειλές και ψεύδη επιτίθεται η κυβέρνηση και στους απεργούς εργαζόμενους των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, με τον υπουργό Υποδομών Γ. Ραγκούση σε χτεσινή του δήλωση να αφήνει να εννοηθεί ότι αν συνεχιστούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις τότε «τίθεται θέμα κάλυψης της μισθοδοσίας των εργαζομένων στο άμεσο μέλλον». Σε μία από τις γνωστές για κυβερνητικό στέλεχος επίδειξη πολιτική αναλγησίας πρόσθεσε ότι κάθε επιπλέον ημέρα απεργίας σημαίνει αυτομάτως ακόμη πιο «επώδυνα μέτρα».

Ο Γ. Ραγκούσης μπορεί να εμφανίζεται ότι βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον προκάτοχό του στο υπουργείο Δ. Ρέππα, ωστόσο η πραγματικότητα δείχνει ότι στην υλοποίηση της κυβερνητικής γραμμής για το ξεθεμελίωμα και την παράδοση στους μονοπωλιακούς ομίλους κάθε εναπομείναντος κοινωνικού αγαθού (επί του προκειμένου τις δημόσιες συγκοινωνίες) βρίσκονται σε πλήρη και αγαστή συνεργασία.

Ετσι, στη χτεσινή του δήλωση επαναφέρει τα περί «ελλειμμάτων» ΟΑΣΑ και ΟΣΕ και εμφανίζεται να «κόπτεται» για το δικαίωμα του πολίτη «να χρησιμοποιήσει τις συγκοινωνίες που χρηματοδοτεί», όταν η κυβέρνηση στην οποία ο ίδιος είναι εξέχον στέλεχος, έχει αυξήσει το κόστος των εισιτηρίων ακόμη και πάνω από 40% και ετοιμάζεται να επιβάλλει και νέες αυξήσεις, τη στιγμή μάλιστα που «τσεκουρώνει» συνεχώς το λαϊκό εισόδημα.

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τους απεργούς, ότι επιδιώκουν μέσω του «κοινωνικού αυτοματισμού να πιέσουν τις διοικήσεις των οργανισμών και την κυβέρνηση να μην προχωρήσουν σε σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές εξυγίανσης των εταιρειών»! Και καταλήγοντας καλεί τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ να επιδείξουν «υπευθυνότητα» διότι όχι μόνο κινδυνεύει άμεσα η μισθοδοσία τους αλλά θα βρεθούν αντιμέτωποι με την κυβερνητική «σιδηρά πυγμή» που θα επιβάλλει και νέα ακόμη πιο επώδυνα μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ