Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο διέλυσε χτες το Κοινοβούλιο, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τις πρόωρες εκλογές της 20ής Νοέμβρη. Ο Θαπατέρο, που έχει διατελέσει πρωθυπουργός για δύο θητείες προκήρυξε πρόωρες εκλογές στα τέλη του Ιούλη και έχει δηλώσει πως δε θα είναι υποψήφιος του «Σοσιαλιστικού Κόμματος» στις εκλογές. Πάντως, ο ίδιος δήλωσε χτες στους δημοσιογράφους μετά το Υπουργικό Συμβούλιο ότι «αν είναι απαραίτητο θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε οικονομικά μέτρα μέχρι τις εκλογές».

ΑΒΑΝΑ.-- Ο Πρόεδρος της ΛΔ Κονγκό Τζόζεφ Καμπιλά πραγματοποιεί από το Σάββατο επίσημη 5ήμερη επίσκεψη στην Αβάνα όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Κουβανό ομόλογό του Ραούλ Κάστρο.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Τελευταίο θύμα του πολέμου των καρτέλ και των συμμοριών με τις μεξικανικές αρχές η δημοσιογράφος Μαρία Μασίας, το αποκεφαλισμένο πτώμα της οποίας εντόπισαν αστυνομικοί στη μεθοριακή πόλη Νουέβο Λαρέδο. Παράλληλα, στην πόλη Βερακρούς οι βαρόνοι έκλεισαν κεντρικό αυτοκινητόδρομο, όπου «άδειασαν» στην κυριολεξία τις σορούς 35 ατόμων στη μέση του δρόμου, προκειμένου να στείλουν το δικό τους μήνυμα σε τοπικές και ομοσπονδιακές αρχές...

ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.-- Κινητοποιήσεις για την καταγγελία και τον τερματισμό των δολοφονιών και του κύματος τρομοκρατίας, μετά τις δολοφονίες και διά της βίας εξώσεις αγροτών του κινήματος και την κατατρομοκράτηση ιθαγενών στην κοινότητα Ριγόρες την προηγούμενη βδομάδα, διοργανώθηκαν χτες στην Ονδούρα μετά από πρωτοβουλία του Ενωμένου Κινήματος Αγροτών του Αγουάν-MUCA

NAΪΡΟΜΠΙ.-- Πέθανε χτες έπειτα από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 71 ετών η Κενυάτισσα Ουανγκάρι Μαατάι που βραβεύτηκε με το Νόμπελ Ειρήνης το 2004 «για τη συνεισφορά της στον αγώνα υπέρ της αειφόρου ανάπτυξης, της δημοκρατίας και της ειρήνης».

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Αυτόχειρας - βομβιστής σκοτώθηκε την Κυριακή όταν πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε χριστιανικό ναό της πόλης Σόλο στην Ιάβα της Ινδονησίας προκαλώντας τον τραυματισμό 30 ατόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ