Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Την Παρασκευή θα εξετάσει το παλαιστινιακό αίτημα μονομερούς ανεξαρτησίας η Επιτροπή Ενταξης του ΟΗΕ. Ενώ η διαδικασία στον Οργανισμό συνεχίζεται με αργούς ρυθμούς, ολοένα περισσότεροι Ισραηλινοί αξιωματούχοι τάσσονται υπέρ της πρότασης του Κουαρτέτου, διατυπώνοντας, όμως ήδη, αντιρρήσεις και γι' αυτήν ως προς τα χρονοδιαγράμματα που προβλέπει. Οι Παλαιστίνιοι επιμένουν σε πάγωμα του εποικισμού. Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου και ο υπουργός Αμυνας Μπαράκ, σε ξεχωριστές συνεντεύξεις τους, εξέφρασαν ανησυχία για την ασφάλεια του Ισραήλ και από την πλευρά του Σινά λόγω της πρόσφατης έντασης με την Αίγυπτο.

ΣΑΝΑ'Α.-- Μαχητικό της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι κατέρριψαν ένοπλοι φυλών που μάχονται στο πλευρό των στρατιωτών του στρατηγού Αλί Μόχσεν αλ Αχμαρ, που έχει συνταχθεί με την αντιπολίτευση, απέναντι στην επίλεκτη Ρεπουμπλικανική Φρουρά που παραμένει πιστή στον, επί δεκαετίες, ισχυρό άνδρα της Υεμένης Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ.

ΚΙΕΒΟ.-- Ποινή κάθειρξης επτά ετών στην πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας και πρωτεργάτη της «Πορτοκαλί Επανάστασης» Γιούλια Τιμοσένκο πρότεινε η εισαγγελέας για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας σχετικά με τη συμφωνία που είχε υπογράψει το 2009 με τη Ρωσία για την αγορά φυσικού αερίου. Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως η όλη δικαστική διαδικασία είναι πολιτικά υποκινούμενη. Στο πλευρό της Τιμοσένκο έχουν σπεύσει τόσο οι ΗΠΑ όσο και η ΕΕ, η οποία έχει απειλήσει και με άρση των διμερών συμφωνιών για το εμπόριο αν φυλακιζόταν η πρώην πρωθυπουργός.

ΣΙΚΑΓΟ.-- Τουλάχιστον 13 άτομα πέθαναν και ακόμη 72 μολύνθηκαν στις ΗΠΑ από λιστερίωση, αφού έφαγαν μολυσμένα πεπόνια, ενώ ακόμη τρεις θάνατοι μπορεί να συνδέονται με τα μολυσμένα πεπόνια. Ο αριθμός των θανάτων από λιστερίωση υπερβαίνει ακόμη και εκείνον από σαλμονέλα, μετά από κατανάλωση μολυσμένων φιστικιών το 2009, όταν είχαν πεθάνει εννέα άνθρωποι και είχαν προσβληθεί περισσότεροι από 700.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Εννιά αστυνομικοί σκοτώθηκαν χτες κατά τη διάρκεια επίθεσης «μαχητών» σε κέντρο αστυνομικού ελέγχου στη Χελμάντ, ενώ ακόμα 11 «μαχητές» των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν σε επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας του Αφγανιστάν στην Νανγκαχάρ.

ΤΟΚΙΟ.-- Επρεπε να περάσουν σχεδόν επτά μήνες από το σοβαρότατο πυρηνικό δυστύχημα στο συγκρότημα της Φουκουσίμα στη ΒΑ Ιαπωνία για να πέσει η θερμοκρασία των ράβδων πυρηνικού καυσίμου και στον υπ' αριθμόν 3 πυρηνικό αντιδραστήρα λίγο κάτω από το σημείο βρασμού, (100 βαθμοί Κελσίου), στους 99,4 βαθμούς...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ