Σάββατο 1 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Υποβιβάζεται (και) ο Αστέρας Τρίπολης

Τον υποβιβασμό του Αστέρα Τρίπολης στη Football League και την αθώωση ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννενα αποφάσισε χτες η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League. Ετσι, πλέον το πρωτάθλημα του Συνεταιρισμού έχει (και ως τώρα) 13 ΠΑΕ που επιτρέπεται να αγωνιστούν.

Η Επιτροπή αποφάνθηκε πως η αρκαδική εταιρεία και πρόεδρός της είναι ένοχοι για απόπειρα δωροδοκίας (σε Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα). Επέβαλε λοιπόν στην ΠΑΕ «ποινή υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία και χρηματική ποινή τριακοσίων χιλιάδων (300.000,00) ευρώ». Στον πρόεδρό της, Γ. Μποροβήλο, «α) απαγόρευση εκτέλεσης απ' αυτόν οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τρία (3) χρόνια, β) χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ και γ) απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τρία (3) χρόνια». Οι ποινές είναι εφέσιμες.

Κατά την εκδίκαση οι Αρκάδες αρνήθηκαν την κατηγορία της δωροδοκίας. Ο μάρτυρας, Αλ. Κούγιας (μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναχαϊκή), μίλησε για την αθωότητά τους. Απέδωσε - μεταξύ άλλων - τα όσα έχουν καταγραφεί από την παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών «στο πλαίσιο της κουτσομπολίστικης νοοτροπίας του Μάκη Ψωμιάδη», ζήτησε να μη ληφθούν υπόψη παλιότερες (επιβαρυντικές) δηλώσεις του και εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει αυτή η υπόθεση». Ο Ν. Πατέρας, μ' επιστολή του, διέψευσε κατηγορηματικά πως είναι ο συνομιλητής του Ψωμιάδη στην επίμαχη συνομιλία.

Να σημειώσουμε πως ο Αστέρας Τρίπολης δεν αγωνίζεται την 5η αγωνιστική (είχε αντίπαλο υποβιβασμένη ΠΑΕ). Επίσης πως αν τελεσιδικήσει η απόφαση οι ομάδες που τον έχουν ήδη κερδίσει (Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννενα) διατηρούν τους 3 βαθμούς. Για την αντικατάστασή του τα σενάρια και ενδεχόμενα είναι τα ίδια με αυτά της αντικατάστασης Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ