Σάββατο 8 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ- ΚΛΗΡΩΣΗ Α1
Στη σκιά των προβλημάτων

Με τα προβλήματα να έχουν τον πρώτο λόγο, πρωτόγνωρες καταστάσεις που οδήγησαν σε πρωτάθλημα με 13 ομάδες και αγωνία για το μέλλον στις περισσότερες ΚΑΕ, που ισορροπούν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, πραγματοποιήθηκε χτες η κλήρωση για το φετινό πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1. Η μη εξασφάλιση του πιστοποιητικού συμμετοχής από τον Πανελλήνιο και η αποπομπή του από όλες τις κατηγορίες ήταν το θέμα που κυριάρχησε (ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού άφησε αιχμές κατά των αθλητικών οργάνων), καθώς και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι σύλλογοι (πληροφορίες θέλουν να είναι ρευστή και η συμμετοχή του Αμαρουσίου). Κάτι που παραδέχθηκε και ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του ΕΣΑΚΕ, Β. Οικονομίδης, που όμως λειτουργώντας για μια ακόμη φορά στις λογικές της προσφοράς προϊόντος έκανε λόγο για «ευκαιρίες που κρύβονται, ακόμα και με αυτές τις συνθήκες»... Κατά τα άλλα από την εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Φαίδωνα Ματθαίου, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, δεν έλειψαν και οι βραβεύσεις, με τους διοργανωτές να βραβεύουν κατά σειρά τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό, τον κυπελλούχο Ολυμπιακό, τον καλύτερο νέο παίκτη κάτω των 22 ετών (Κώστας Σλούκας), τον πιο βελτιωμένο (Νικ Καλάθης), τα μέλη της καλύτερης πεντάδας της προηγούμενης περιόδου (Διαμαντίδης, Μπατίστ, Σπανούλης και τους απόντες Μπουρούσης, Μάρσαλ) και άλλες δύο φορές τον Διαμαντίδη (για τον τίτλο του MVP και του καλύτερου αμυντικού). Ο ΕΣΑΚΕ έδωσε επίσης στην Καβάλα και στον Ικαρο Καλλιθέας το «βραβείο ήθους», μιας και ήταν οι μόνες ομάδες που δεν... επισκέφτηκαν τον αθλητικό δικαστή τη σεζόν που πέρασε.

  • Τέλος όσον αφορά τα αγωνιστικά ζητήματα και ειδικότερα αυτό που καίει περισσότερο και αφορά στην κόντρα των δυο «αιωνίων», Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, το πρώτο παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στο ΟΑΚΑ την 5η αγωνιστική (12/11) και μάλιστα κεκλεισμένων των θυρών, εξαιτίας τιμωρίας από πέρσι των «πρασίνων» (4 αγωνιστικές, εάν δε δικαιωθούν στο ΑΣΕΑΔ).
  • Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Αρη, ενώ ο Ολυμπιακός θα αναμετρηθεί με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία. Στα υπόλοιπα παιχνίδια ο Κολοσσός θα παίξει με τον Πανιώνιο, το Περιστέρι με τον ΚΑΟΔ, ο ΑΓΟΡ με τον Ικαρο Καλλιθέας, ο Ηλυσιακός με την Καβάλα, ενώ το Μαρούσι θα έχει ρεπό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ