Σάββατο 8 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ 2-0
Στόχος επετεύχθη

Στόχος επετεύχθη. Η Εθνική κέρδισε χθες την Κροατία με 2-0 (70' Σαμαράς, 78' Γκέκας) και επανήρθε στην κορυφή του 6ου Ομίλου. Ετσι, αν δε χάσει στην Τιφλίδα (11/10) - στην τελευταία αγωνιστική - προκρίνεται απευθείας στα τελικά του Euro 2012, ανεξάρτητα τι θα γίνει στην αναμέτρηση Κροατίας - Λετονίας.

Τα περισσότερα απ' όσα ζήτησε ο Σάντος πριν τον αγώνα, υλοποιήθηκαν - στο μεγαλύτερο βαθμό - από τους διεθνείς. Είχαν συγκέντρωση (χωρίς ν' αποφύγουν τα λάθη), υπομονή, επιμονή και δεν κινδύνεψαν σοβαρά. Ούτε πάντως και απείλησαν. Οι Κροάτες ενδιαφέρονταν κυρίως για την ισοπαλία και τελικά το «πλήρωσαν». Βέβαια, οι «γαλανόλευκοι» βοηθήθηκαν αρκετά από ευνοϊκές γι' αυτούς συγκυρίες. Κατ' αρχήν, στο 63' ο διαιτητής δεν είδε προφανέστατο πέναλτι του Αβρ. Παπαδόπουλου στον Κάλινιτς. Επίσης, ο Κροάτης τραυματίστηκε και για περίπου 15' η ομάδα του έπαιξε με δέκα (είχαν «κλείσει» οι αλλαγές).

Στην έτερη αναμέτρηση του ομίλου Λετονία - Μάλτα 2-0. Στη βαθμολογία Ελλάδα 21, Κροατία 19, Ισραήλ 13, Λετονία 11, Γεωργία 10, Μάλτα 1. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης βραβεύτηκαν από την UEFA οι Ζαγοράκης (120 συμμετοχές), Καραγκούνης (111), Μπασινάς (100).

ΕΛΛΑΔΑ: Τζόρβας, Ζαραδούκας, Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης (44' Βύντρα), Κατσουράνης, Τζιόλης (62' Φωτάκης), Καραγκούνης (87' Μάκος), Σαμαράς, Γκέκας, Σαλπιγγίδης

ΚΡΟΑΤΙΑ: Πλετίκοσα, Στρίνιτς, Σίμουνιτς, Λόβρεν, Τσόρλουκα (74' Βίντα), Βουκόγιεβιτς, Μόντριτς, Μάντζουκιτς, Κράνιτσαρ, Γέλαβιτς (61' Κάλινιτς), Εντουάρντο (52' Πέρισιτς)

Επεισόδια και ερωτηματικά

Σοβαρά επεισόδια προηγήθηκαν του αγώνα. Ομάδες κουκουλοφόρων Κροατών προκάλεσαν τον τραυματισμό κάποιου (οδηγήθηκε στο νοσοκομείο) και ζημιές στην Ομόνοια και άλλα σημεία του κέντρου. Το ίδιο (φθορές) και στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Σύμφωνα με την αστυνομία, υπήρξαν συλλήψεις. Στο 2ο λεπτό η αναμέτρηση διακόπηκε για 7 λεπτά. Περίπου 50 κρανιοφόροι μπήκαν (!!!) στην εξέδρα που βρισκόταν κοντά σ' αυτή των Κροατών. Ξεκίνησε ανταλλαγή πυρσών και κροτίδων. Επίσης, πούλμαν ακροδεξιών Κροατών οπαδών, μετά από εντολή της αστυνομίας, σταμάτησε στο Σχηματάρι και πήρε τον δρόμο του γυρισμού. Ομως με παρέμβασή της η κροατική πρεσβεία επέβαλε να τους επιτραπεί η είσοδος στο γήπεδο... Γεγονότα τα οποία δημιουργούν πολλά ερωτηματικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ