Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΔΑ
Καταγγέλλει τη φυλάκιση Σουδανού αγωνιστή

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης καταγγέλλει τη σύλληψη και κράτηση του γνωστού Σουδανού ποιητή και συγγραφέα Aμπντελμονίεμ Ράχμα στα κρατητήρια της Ασφάλειας του καθεστώτος του Σουδάν και ζητεί την άμεση απελευθέρωσή του.

Ο Ράχμα συνελήφθη στις 2 Σεπτέμβρη, στη διάρκεια της αιματηρής επέμβασης του στρατού στην περιοχή του Γαλάζιου Νείλου. Ενώ είναι βαριά άρρωστος, η Ασφάλεια δεν έχει προβεί σε ενημέρωση για τους λόγους σύλληψής του, αλλά και για την κατάσταση της υγείας του. Είναι μέλος του Συλλόγου Συγγραφέων του Σουδάν και στρατευμένος άνθρωπος των Γραμμάτων, γνωστός τόσο μέσα όσο και έξω από τη χώρα.

Το προοδευτικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα του Σουδάν έχει ζητήσει να πληροφορηθεί τους λόγους της σύλληψής του και της κράτησής του χωρίς δίκη. Ταυτόχρονα, ζητά την άμεση απελευθέρωσή του και την απρόσκοπτη επιστροφή του στην οικογένειά του.

Η ΕΕΔΔΑ ενώνει τη φωνή της με όλους τους αγωνιζόμενους Σουδανούς και απαιτεί εδώ και τώρα την άμεση απελευθέρωσή του, καθώς και των εκατοντάδων άλλων αγωνιστών της ειρήνης και δημοκρατίας στο Σουδάν, που βρίσκονται στις φυλακές και στα κρατητήρια της χώρας τους, επειδή διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα στη ζωή και την ανάπτυξη για τη χώρα τους, χωρίς ξένους και ντόπιους «σωτήρες», που λυμαίνονται τον πλούτο που παράγει ο λαός του Σουδάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ