Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΙΕΤΝΑΜ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας

ΑΝΟΪ.--

Επίσημη επίσκεψη στο Βιετνάμ με στόχο οικονομική διείσδυση και προώθηση των συμφερόντων των γερμανικών μονοπωλίων στην Ασία, πραγματοποίησε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ. Το Βιετνάμ από την πλευρά του τάσσεται επίσης υπέρ μίας στρατηγικής συνεργασίας με τη Γερμανία και ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, με επίκεντρο την οικονομία, το εμπόριο, τις επενδύσεις, καθώς επίσης και την εκπαίδευση. Οι δύο πλευρές όπως ανακοινώθηκε συζήτησαν και συμφώνησαν όσον αφορά το περιεχόμενο μίας κοινής δήλωσης η οποία θα θεσμοθετεί τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ Γερμανίας και Βιετνάμ και θα περιλαμβάνει μέτρα που θα διασφαλίζουν τα «αμοιβαία συμφέροντα».

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η συζήτηση επί των οικονομικών ζητημάτων και της συνεργασίας στο συγκεκριμένο τομέα με στόχο την όσο το δυνατό μεγαλύτερη ανάπτυξη των επενδύσεων, καθώς επίσης και στη συμμετοχή της Γερμανίας σε έργα υποδομής του Βιετνάμ, όπως η κατασκευή του μετρό, αλλά και Γερμανο-Βιετναμέζικο Πανεπιστήμιο.

Την ολοκλήρωση των συνομιλιών της Γερμανίδας καγκελαρίου με το Βιετναμέζο πρωθυπουργό Νγκουέν Ταν Ντανγκ ακολούθησε η υπογραφή της στρατηγικής συνεργασίας, οικονομικής συνεργασίας και σειρά συμφωνιών για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

  • Χθες ο ΓΓ του ΚΚ Βιετνάμ Νγκουεν Φου Τρονγκ, αναχώρησε για την Κίνα όπου είχε συνάντηση με το ΓΓ του ΚΚ Κίνας και τον Πρόεδρο της χώρας, Χου Ζιντάο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ