Σάββατο 15 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Κοροϊδία με την ιδιωτική αποθεματοποίηση

Να δημιουργήσει ψεύτικες ελπίδες και να εμπαίξει τους ελαιοπαραγωγούς επιχειρεί ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Δριβελέγκας, με την ανακοίνωση ότι ψηφίστηκε κανονισμός της ΕΕ για το άνοιγμα της ιδιωτικής αποθεματοποίησης στο λάδι και πως θα υπάρξουν θετικές επιπτώσεις στην αγορά ελαιολάδου και στις τιμές παραγωγού.

Η ιδιωτική αποθεματοποίηση δεν απέφερε μέχρι τώρα κανένα όφελος στους ελαιοπαραγωγούς. Κάτι ανάλογο είχε γίνει και το 2009 σε επίπεδο ΕΕ και δεν είχε προσφέρει τίποτα στη βελτίωση των τιμών παραγωγού. Δεν πρόκειται να λυθεί κανένα πρόβλημα αν αποθηκευτούν για μερικούς μήνες 100.000 τόνοι κοινοτικού ελαιολάδου, που βασικά θα είναι Ισπανικό. Και το γελοίο του πράγματος είναι ότι η αποθεματοποίηση έγινε κατόπιν ισπανικού αιτήματος και ο Γ. Δριβελέγκας επιχείρησε να το εμφανίσει και αυτό ως ελληνική επιτυχία...

Οσο κυριαρχούν οι νόμοι της ελεύθερης αγοράς και τα συμφέροντα των μονοπωλίων, οι κανονισμοί της ΚΑΠ και οι συμφωνίες του ΠΟΕ, η κατάσταση θα γίνεται όλο και χειρότερη σε βάρος των ελαιοπαραγωγών και της αγροτιάς συνολικότερα. Θα κυριαρχεί μονίμως η ανελέητη κερδοσκοπία σε βάρος των αγροτών και σε βάρος των καταναλωτών. Οι τιμές στο λάδι όλο και θα πέφτουν και οι καταναλωτές θα το αγοράζουν όλο και πιο ακριβά. Οι ελαιοπαραγωγοί καλούνται να αγωνιστούν μέσα από τις γραμμές της ΠΑΣΥ μαζί με όλη την αγροτιά και τα λαϊκά στρώματα για την ανατροπή αυτής της κατάστασης, για την ανατροπή αυτής της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ