Σάββατο 15 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Επικίνδυνες δηλώσεις για «ανεξάρτητη Θράκη»

Καταγγελία από τους εκλεγμένους με το ΚΚΕ δημοτικούς συμβούλους

Απαράδεκτη, αποπροσανατολιστική και επικίνδυνη, χαρακτηρίζουν οι κομμουνιστές σύμβουλοι του Δήμου Αλεξανδρούπολης, τη δήλωση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Ε. Λαμπάκη, σύμφωνα με την οποία «η Θράκη έχει όλα εκείνα τα στοιχεία (...) τα οποία χρειάζεται ένα ανεξάρτητο κράτος».

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, μιλώντας σε συγκέντρωση επιχειρηματιών, ανέφερε υπό μορφή απειλής προς την κυβέρνηση, πως «η Θράκη έχει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία μπορούν να σταθούν μέσα σε ένα πλαίσιο ανεξάρτητου στίγματος, για να μπορέσει αυτό το κομμάτι του ελλαδικού χώρου να αναπτύξει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία χρειάζεται ένα ανεξάρτητο κράτος». Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε, έκανε δήλωση με την οποία σημειώνει: «Δεν είπα πως θα κάνω τη Θράκη εγώ ανεξάρτητη, αλλά μπορεί να σταθεί ως ανεξάρτητο κράτος, αφού βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ηπείρους. Αυτό κινδυνεύει να γίνει με οικονομική υποδούλωση».

Με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Αλεξανδρούπολης σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η παρέμβαση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, είναι απαράδεκτη, αποπροσανατολιστική και ιδίως επικίνδυνη. Σε συνθήκες κρίσης οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα και στην περιοχή μας βρίσκονται σε πολύ άσχημη θέση. Οι εργαζόμενοι και στη Θράκη ολοένα και περισσότερο συνειδητοποιούν ότι η κύρια αιτία των δεινών τους είναι τα μονοπώλια και η ιδιοκτησία τους στα μέσα παραγωγής. Ολοένα και περισσότερο συνειδητοποιούν ότι υπεύθυνοι είναι οι πολιτικές δυνάμεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., το κόμμα της Μπακογιάννη, αλλά και η ΕΕ.

Απ' αυτήν την αλήθεια πάει να αποπροσανατολίσει και ο δήμαρχος, που είναι στέλεχος της ΝΔ και υποστηρικτής της αντιλαϊκής πολιτικής, θύμα της οποίας είναι και οι εργαζόμενοι, οι φτωχομεσαίοι αγρότες και επαγγελματοβιοτέχνες της Θράκης. Συγχρόνως, όμως, αυτές οι δηλώσεις ανοίγουν και δημιουργούν νέο έδαφος για παρεμβάσεις - επεμβάσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Η περιοχή μας και γενικότερα η Ανατ. Μεσόγειος βράζει από τους ανταγωνισμούς, τους άξονες και αντιάξονες για τον έλεγχο των δρόμων και των πηγών ενέργειας.

Στις παρεμβάσεις - επεμβάσεις τους για τέτοια ή και άλλα παρόμοια θέματα υπάρχει η ιστορία/ εμπειρία του διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας, που πρέπει όλους να τους κάνει πιο προσεκτικούς. Οι ιμπεριαλιστές ενισχύουν και αξιοποιούν τον εθνικισμό και κάθε συζήτηση για αλλαγή συνόρων. Είναι στο χέρι των λαών να σηκώσουν ισχυρό αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο σε κάθε τέτοιου είδους σχεδιασμούς και προφανώς να δώσουν απάντηση σε παρόμοιες δηλώσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ