Τρίτη 18 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αλληλεγγύη στους 5 Κουβανούς αγωνιστές

Ο πρέσβης της Κούβας στο κέντρο

Motion Team

Ο πρέσβης της Κούβας στο κέντρο
Την επιτακτική ανάγκη να δυναμώσει ο πολιτικός αγώνας, η διεθνής αλληλεγγύη του εργατικού - λαϊκού κινήματος για την απελευθέρωση των 5 Κουβανών πατριωτών, σημείωσε ο πρέσβης της Κούβας Λουίς Πάδρο, μιλώντας χτες βράδυ στην εκδήλωση του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης. Οπως σημείωσε, έχουν εξαντληθεί όλα τα νομικά μέσα πίεσης για την απελευθέρωσή τους και τώρα πλέον απομένει μόνο να γιγαντωθεί η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη στο αίτημα για την απελευθέρωσή τους, ώστε να πιεστεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Οι 5 Κουβανοί παραμένουν δέσμιοι στις ΗΠΑ (ο Ρενέ Γκονζάλες, αν και έχει αποφυλακιστεί του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τις ΗΠΑ για τρία χρόνια) με ανυπόστατες και χαλκευμένες κατηγορίες που κατέρρευσαν σε όλα τα στάδια της ακροαματικής διαδικασίας στα δικαστήρια των ΗΠΑ. Το «έγκλημα» των 5 Κουβανών πατριωτών είναι ότι βρήκαν και αποκάλυψαν εγκληματικές ενέργειες ενάντια στην Κούβα, εκτελεσμένες από αντεπαναστατικές, αντικουβανικές οργανώσεις που σχεδιάζονται και οργανώνονται σε αμερικανικό έδαφος, με την ανοχή και την υποστήριξη του επίσημου κράτους των ΗΠΑ και έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 3.500 χιλιάδες ανθρώπους, έχουν αφήσει 2.500 χιλιάδες ανάπηρους ανήμπορους να προσφέρουν εργασία και έχουν προκαλέσει τεράστιες ζημιές στην οικονομία του νησιού.

Αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή των εκατοντάδων οργανώσεων φιλίας και αλληλεγγύης που δρουν παγκόσμια και στηρίζουν τον αγώνα των Κουβανών, δηλώνοντας ότι δίνουν κουράγιο στο λαό της Κούβας και δύναμη.

Ο Πρέσβης της Κούβας αναφέρθηκε επίσης στο νέο αίτημα που υποβάλλει η Κούβα προς τον ΟΗΕ για την άρση του αποκλεισμού που επιβάλλουν επί 50 χρόνια οι ΗΠΑ στο Νησί της Επανάστασης. Οπως είπε, μέχρι το Δεκέμβρη του 2010 οι οικονομικές απώλειες που σχετίζονται με τις συνέπειες του αποκλεισμού στην Κούβα φτάνουν τα 975 δισεκατομμύρια ευρώ.

Φέτος, συμπληρώνονται 50 χρόνια αποκλεισμού και 20 χρόνια που η Κούβα καταθέτει στα Ηνωμένα Εθνη αίτημα άρσης του αποκλεισμού. Πέρσι 187 χώρες ψήφισαν υπέρ της πρότασης της Κούβας και δύο κατά, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ