Τρίτη 18 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΑΝΙΑ
Κρατική τρομοκρατία σε λαϊκούς αγωνιστές

Ποινή φυλάκισης σε 72χρονο αντιστασιακό για τη στήριξη σε επαναστατικά απελευθερωτικά κινήματα

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ.--

Στη φυλακή οδηγήθηκε στις 4 Οκτώβρη ο 72χρονος Αντον Νίλσεν, πρόεδρος της Οργάνωσης Αντιστασιακών «Χορσερόντ Στουτχόφ Φορενινγκέν», για να εκτίσει ποινή κάθειρξης 2 μηνών επειδή, όπως κατηγορήθηκε, προχώρησε στην «ενίσχυση της τρομοκρατίας». Το ...αδίκημά του ήταν πως η αντιστασιακή οργάνωση - που είναι και μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Οργανώσεων (FIR) - είχε συγκεντρώσει οικονομική ενίσχυση για τις Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) και του «Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης» (PFLP), οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως «τρομοκρατικές οργανώσεις» από την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Με ανακοίνωσή του, το Κομμουνιστικό Κόμμα στη Δανία σημειώνει ανάμεσα στα άλλα πως από την υιοθέτηση των λεγόμενων «αντιτρομοκρατικών νόμων» το 2002 και την ενίσχυσή τους το 2006, ο πληθυσμός της Δανίας έχει γίνει μάρτυρας σειρά αδικιών με ενίσχυση των εξουσιών των μυστικών υπηρεσιών. «Τέσσερις οργανώσεις "Oproer", "Fighters & Lovers", μιας ομάδας της Ενωσης Ξυλουργών και η Οργάνωση Αντιστασιακών "Χορσερόντ Στουτχόφ Φορενινγκεν" έχουν καταδικαστεί στο πλαίσιο των αντιτρομοκρατικών νόμων (...) Ο Αντον Νίλσεν εκτίει την ποινή του στη φυλακή Χορσερόντ, όπου ο πατέρας του, αντιστασιακός, κομμουνιστής και μέλος του Κοινοβουλίου, Μάρτιν, είχε φυλακιστεί πριν από 70 χρόνια πριν μεταφερθεί στο γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Στουτχοφ».

Η συγκεκριμένη ενέργεια έχει σκοπό να τρομοκρατήσει τα κινήματα αλληλεγγύης στη Δανία και κάθε προσπάθεια αντίδρασης στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ