Σάββατο 29 Οχτώβρη 2011 - Κυριακή 30 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το αστικό πολιτικό σύστημα συκοφαντεί

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχετικά με τις λαϊκές παρεμβάσεις στις παρελάσεις και ιδιαίτερα για τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, μίλησε για επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για εκτεταμένη συζήτηση προβάλλοντας την άποψη ότι οι λαϊκές αντιδράσεις «συνιστούν απόπειρα υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών», πασχίζοντας για μια ακόμη φορά να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους. Ο λαός είναι που κινδυνεύει με αφανισμό από την πολιτική τους. Η κυβέρνηση, που κάνει ασταμάτητα ολομέτωπη επίθεση στο λαό εξαθλιώνοντας τη ζωή του, συκοφαντεί την πολύμορφη λαϊκή δράση που στοχεύει να βάλει εμπόδια στη βαρβαρότητά τους, να την ανατρέψει. Για άλλη μια φορά δείχνει ότι προκειμένου να σώσει το κεφάλαιο, θεωρεί και αντιμετωπίζει το λαό ως εχθρό. Ο λαός, οργανωμένα, δυναμώνοντας τους ταξικούς, πολιτικούς αγώνες, να τους δώσει απάντηση, σε ρότα ανατροπής αυτής της πολιτικής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σχετικά με τις λαϊκές αντιδράσεις στις παρελάσεις, με δήλωσή του μίλησε για ενέργειες που «πλήγωσαν την εθνική μας υπερηφάνεια, οι ίδιοι αμαύρωσαν την εικόνα όλων των Ελλήνων», κάνοντας λόγο επίσης για «ολέθριο τρόπο αντίδρασης» και ότι «μόνον οι εχθροί μας θα μας ήθελαν σήμερα διχασμένους». Η ΝΔ για άλλη μια φορά δείχνει τη στρατηγική της σύμπλευση με την πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας που έχει πτωχεύσει το λαό και αντιμετωπίζει εχθρικά τις λαϊκές αντιδράσεις. Μιλά για διχασμό, αλλά η ταξική υπέρ των μονοπωλίων πολιτική που ο ίδιος και το κόμμα του ενισχύουν είναι εχθρική για το λαό. Τα καλέσματα περί εθνικής ενότητας στόχο έχουν να τον υποτάξουν στη βαρβαρότητα.

Το ΛΑ.Ο.Σ., σε ανακοίνωσή του, μιλά για «διασάλευση του Νόμου και της Τάξης», και δε μπορούσε κανείς να περιμένει διαφορετική τοποθέτηση από το κόμμα του κνούτου. Αλλωστε, ο Γ. Καρατζαφέρης τίμησε το «ΟΧΙ», υμνώντας τον φασίστα δικτάτορα Μεταξά. «Ομοιος τον όμοιο αγαπά», όπως λέει και η λαϊκή παροιμία.

Η ΔΗΜΑΡ κάνει λόγο για «ενέργειες που τραυματίζουν τη δημόσια εικόνα της χώρας», ομονοώντας με τα αστικά κόμματα.

Η, δε, Ντ. Μπακογιάννη είπε πως «αν δεν μπορείς να τιμήσεις τη χώρα σου, τούτο τουλάχιστον, μην την ξεφτιλίζεις». Μόνο που και αυτή ως υπέρμαχος της πολιτικής που τσακίζει τη ζωή της λαϊκής οικογένειας έχει συμβάλει όχι μόνο στον «ξεφτιλισμό» του λαού αλλά και στην καταδίκη του και την εξαθλίωσή του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρεμβάσεις σε πολλούς δήμους (2012-10-30 00:00:00.0)
Για το στρατό και την επίθεση των ΜΑΤ (2012-10-30 00:00:00.0)
Προσπάθεια συκοφάντησης και εκφοβισμού του λαού (2011-11-01 00:00:00.0)
ΛΑ.Ο.Σ. το κόμμα του «γύψου» (2011-11-01 00:00:00.0)
Στη «δούλεψη» των επιχειρηματιών (2005-12-20 00:00:00.0)
«Φουντώνει» η λαϊκή αγανάκτηση (2000-01-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ