Τρίτη 1 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης

Σήμερα στις 9 το πρωί ανοίγουν οι κάλπες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ενωση Μηχανικών. Διαδικασία που θα διαρκέσει έως τις 28 του Φλεβάρη του 2012, δηλαδή 120 μέρες, λόγω της φύσης του επαγγέλματος. Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Η απόφαση των μηχανικών να διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού αυτό το ταξικό αγωνιστικό μετερίζι, είναι ένα σαφές μήνυμα προς τις δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, που δεν «κατεβάζουν» ψηφοδέλτιο. Στις εκλογές, συμμετέχουν μόνο οι ταξικές δυνάμεις της Ενωτικής Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΕΔΑΣ). Ετσι, εκ των πραγμάτων το καθήκον τώρα των μηχανικών είναι η συμμετοχή τους στις εκλογές να ξεπεράσει κάθε άλλο προηγούμενο «για ΠΕΜΕΝ μαζική στην πρώτη γραμμή των αγώνων».

Στα πλαίσια της εκλογικής διαδικασίας, στις 15 Νοέμβρη θα γίνει γενική συνέλευση των μηχανικών στις 10.30 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ενωσης.

Σε ανακοίνωση της διοίκησης τονίζεται ότι οι μηχανικοί καλούνται, αφού καταγράψουν την πλούσια εμπειρία από τους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, να καθορίσουν την παραπέρα αγωνιστική δράση του σωματείου τους, δράση που «επιβάλλεται να συμβάλει καθοριστικά στην ανασύνταξη του ναυτεργατικού και εργατικού κινήματος, να πρωτοστατήσουμε στην αλλαγή του αρνητικού συσχετισμού δύναμης, να καταδικαστούν τα δεκανίκια του κεφαλαίου στο συνδικαλιστικό κίνημα, οι δυνάμεις του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού». Σταθμός της δράσης θα είναι η οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών. «Συσπειρώνουμε - τονίζεται - δυνάμεις σε κάθε χώρο δουλειάς, συγκροτούμε επιτροπές αγώνα σχεδιασμένα και οργανωμένα προετοιμάζουμε μορφές πάλης ενάντια στις δυνάμεις του κεφαλαίου που επιδιώκουν το χτύπημα της συνδικαλιστικής οργάνωσης, την κατάργηση των ΣΣΕ, την εξάπλωση της "μαύρης" - ανασφάλιστης εργασίας, τη διάλυση του ΝΑΤ και των άλλων κοινωνικοασφαλιστικών ταμείων και δικαιωμάτων μας, την υπονόμευση της ναυτικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ