Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε ρόλο υπονομευτών

Να υπονομεύσουν την αυριανή πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ προσπαθούν οι δυνάμεις του οπορτουνισμού στο συνδικαλιστικό κίνημα, παίζοντας επικίνδυνο και βρώμικο ρόλο. Συγκεκριμένα, από προχτές, το ΚΚΕ καλούσε σε συγκέντρωση την Παρασκευή στο Σύνταγμα. Παρότι η «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΡΙΖΑ) οι «Παρεμβάσεις» (στηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ) το γνώριζαν, κάλεσαν και οι δύο σε συλλαλητήριο την ίδια μέρα, περίπου την ίδια ώρα το οποίο θα κατέληγε επίσης στο Σύνταγμα! Στην πραγματικότητα, στο όνομα της συνδικαλιστικής κινητοποίησης επιχείρησαν να υπονομεύσουν τη συγκέντρωση του ΚΚΕ.

Την πρόταση αυτή προσπάθησαν να τη μετατρέψουν σε απόφαση της ΑΔΕΔΥ, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Και αφού είδαν ότι η πρότασή τους δεν περνάει είπαν ότι θα βάλουν τον αποκαλούμενο Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων - στον οποίο συμμετέχουν - να καλέσει αυτός σε συλλαλητήριο την Παρασκευή. Η θέση αυτή αποκάλυψε ακόμα περισσότερο το ρόλο τους. Ο αποκαλούμενος Συντονισμός είχε ήδη απευθύνει πρόσκληση σε συλλαλητήριο αλλά για σήμερα και όχι για αύριο, Παρασκευή. Πρόσκληση που είχε αναρτηθεί από προχτές σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο!

Εδώ αξίζει να υπενθυμίσουμε τα εξής: Η «Αυτόνομη Παρέμβαση» και οι «Παρεμβάσεις», δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δύο φορές τους τελευταίους τρεις μήνες αρνήθηκαν στην ΑΔΕΔΥ να υπερψηφίσουν πρόταση καταδίκης του προβοκατόρικου ρόλου των κουκουλοφόρων, οι οποίοι είναι γνωστό ότι πολύ εύκολα έχουν εισχωρήσει σε πορείες που έχουν οργανώσει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενίοτε και στα μπλοκ των συγκεκριμένων παρατάξεων. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του...


Χ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ