Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»
«Είμαστε ατσαλωμένοι στο χυτήριο - Δεν κάνουμε πίσω»

Συνεχίζουν αποφασισμένοι την απεργία διαρκείας. Συλλαλητήριο αλληλεγγύης σήμερα στην Ελευσίνα στις 6 μ.μ.

Συνεχίζουν την απεργία διαρκείας «ατσαλωμένοι» οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας»
Συνεχίζουν την απεργία διαρκείας «ατσαλωμένοι» οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας»
Ανυποχώρητοι έξω από την πύλη του εργοστασίου της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο συνεχίζουν ενωμένοι και αποφασισμένοι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης την απεργία διαρκείας που έχουν αποφασίσει ενάντια στις εργοδοτικές αξιώσεις για μειώσεις μισθών 40% ή μαζικές απολύσεις που θα φτάνουν τις 180 παρά την αύξηση της παραγωγής.

Οι περίπου 400 εργαζόμενοι, συσπειρωμένοι στο επιχειρησιακό τους σωματείο, συνεχίζουν να δίνουν ταξική απάντηση στην εργοδοσία και δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, αν δεν ανακληθούν οι μέχρι χτες 34 απολύσεις που έχουν γίνει.

Χτες, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων απέκλεισαν συμβολικά για μισή ώρα την Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, ενώ σήμερα το πρωί αναμένεται να γίνει συνάντηση του σωματείου με τη διεύθυνση της εταιρείας.

Ο αγώνας που έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα το απόγευμα «ατσαλώνεται» καθημερινά και από τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη που εκφράζεται από πολλά σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενους. Δείγμα έμπρακτης συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα τους αποτελεί και το συλλαλητήριο που διοργανώνουν σήμερα Πέμπτη στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα, τα σωματεία: Χαλυβουργίας Ελλάδας, Μετάλλου «Η ΜΑΣΙΝΑ», Μετάλλου Πειραιά, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θριασίου, ΟΤΑ Θριασίου, Εργαζομένων Ενέργειας, Συνταξιούχων Θριασίου και Γάλακτος - Ποτών - Τροφίμων.

Ταυτόχρονα και νέα ψηφίσματα συμπαράστασης εξέδωσαν χτες μεταξύ άλλων: Η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και το Συνδικάτο του κλάδου στην Αττική, το Σωματείο Εργαζομένων Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, το Συνδικάτο Γάλακτος - Ποτών - Τροφίμων Αττικής, η Εργοστασιακή Επιτροπή της επιχείρησης «ΝΟΥΝΟΥ».

«Η εργοδοσία πρέπει να ξέρει κάτι, έχουμε ατσαλωθεί από το σίδερο μέσα στο χυτήριο, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω», είναι μια από τις φράσεις που είπαν μιλώντας στον «Ρ» οι μεταλλεργάτες - απεργοί, δηλώνοντας ότι είναι αποφασισμένοι να μην υποκύψουν στην εργοδοτική τρομοκρατία.

Ο Γιάννης Νικολακόπουλος, ένας από τους απολυμένους, θα πει: «Παλεύουμε μέσα σε άθλιες συνθήκες εργασίας χωρίς να ξέρουμε αν θα γυρίσουμε σπίτια μας ζωντανοί και όλα αυτά για ένα μεροκάματο ξεφτίλα. Δεν έχουμε άλλο δρόμο, θα συνεχίσουμε την απεργία για όσο αντέξουμε». «Δεν πάει άλλο, μας κοροϊδεύουν και μας τρομοκρατούν. Η απόφασή μας είναι μία. Απεργία μέχρι τέλους», λέει ο Δημήτρης Ανανίδας. Ο Δημήτρης Λιάκος συμπληρώνει: «Δουλεύουμε σε άθλιες συνθήκες και μάλιστα τα τελευταία δύο χρόνια με ιδιαίτερα αυξημένη παραγωγή. Τώρα με πρόσχημα την κρίση θέλει να μας εξαθλιώσει είτε κόβοντας μισθούς είτε πετώντας στην ανεργία εργάτες. Δε θα του περάσει».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση στην Ελευσίνα (2014-06-26 00:00:00.0)
Αύριο η σύσκεψη για την οργάνωση της αλληλεγγύης (2011-12-07 00:00:00.0)
Στις πύλες συγκεντρώθηκαν απεργοί απ' όλο το Θριάσιο (2011-12-02 00:00:00.0)
Ολόπλευρη συμπαράσταση (2011-12-02 00:00:00.0)
Θεριεύει η αλληλεγγύη που γίνεται αιμοδότης του αγώνα (2011-11-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ