Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Στις πύλες συγκεντρώθηκαν απεργοί απ' όλο το Θριάσιο

Εχοντας συμπληρώσει ένα μήνα απεργίας, οι χαλυβουργοί συγκεντρώνονται σήμερα στις 12 στην Ομόνοια

Τη συνέχιση του αγώνα τους αποφάσισαν στην προχτεσινή συνέλευση οι εργαζόμενοι
Τη συνέχιση του αγώνα τους αποφάσισαν στην προχτεσινή συνέλευση οι εργαζόμενοι
Εξω από την πύλη του εργοστασίου της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» έστειλαν το απεργιακό τους μήνυμα εργαζόμενοι και σωματεία του Θριασίου διοργανώνοντας εκεί τη συγκέντρωση. Καλωσορίζοντας ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος του εργοστασιακού σωματείου τους απεργούς κάλεσε όλα τα σωματεία να γίνουν εστίες αντίστασης και να δημιουργηθούν εργοστασιακές επιτροπές όπου μπαίνουν εμπόδια από τις συμβιβασμένες ηγεσίες ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, να στηθούν στις γειτονιές λαϊκές επιτροπές που θα αντισταθούν στα βάρβαρα μέτρα που πνίγουν τις λαϊκές οικογένειες. Χαιρετισμούς στην απεργιακή συγκέντρωση έκαναν η Ε. Χόνδρου από το Σωματείο ΟΤΑ Θριασίου, η Μ. Δελλή από την Επιτροπή Αγώνα Γυναικών Χαλυβουργών, ο Γ. Μπαγιαρτάκης από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής και ο Θ. Παυλάκης, μέλος του ΔΣ του εργοστασιακού σωματείου. Στο χώρο το εργοστασίου, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του, βρέθηκε το μεσημέρι και ο Πιερ Πάολο Λεονάρντι, επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής της Ενωσης Συνδικάτων Βάσης της Ιταλίας, ο οποίος λίγη ώρα πριν είχε χαιρετίσει στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα.

Αποφασισμένοι και ταξικά ενωμένοι οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο συμπλήρωσαν πάνω από ένα μήνα απεργίας και συνεχίζουν για 33η μέρα σήμερα τον περήφανο αγώνα τους ενάντια στις εργοδοτικές αντεργατικές αξιώσεις, διεκδικώντας ανάκληση των 34 απολυμένων. Απόφαση που επιβεβαιώθηκε ομόφωνα για μια ακόμα φορά την Τετάρτη το πρωί σε νέα μαζική Γενική Συνέλευση και στηρίχτηκε χτες από σωματεία και εργαζόμενους του Θριασίου που έκαναν εκεί στην πύλη του εργοστασίου την απεργιακή τους συγκέντρωση.

Πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα

Απεργοί του Θριασίου στην πύλη της «Ελληνικής Χαλυβουργίας»
Απεργοί του Θριασίου στην πύλη της «Ελληνικής Χαλυβουργίας»
Στο μεταξύ, οι απεργοί χαλυβουργοί συνεχίζουν τον απεργιακό αγώνα, τραβούν μπροστά, και στη ΓΣ μετά τον απολογισμό ενός μήνα απεργίας που έκαναν αποφασίστηκε το πρόγραμμα δράσης για τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα:

-- Συγκέντρωση σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Εργασίας όπου θα συναντηθούν με τον υπουργό.

-- Αύριο Σάββατο, τα παιδιά των απεργών έχουν καλεστεί να συμμετέχουν στην εκδήλωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις 11 το πρωί για τα παιδιά των ανέργων.

-- Την Κυριακή, διοργανώνεται από το ΠΑΜΕ μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στις 11 π.μ. στην πύλη του εργοστασίου και το μεσημέρι το σωματείο θα κάψει χαρατσόχαρτα των εργαζομένων.

-- Τη Δευτέρα, το Σωματείο διοργανώνει ανοιχτή σύσκεψη στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας στην οποία καλεί σωματεία, συλλόγους, φορείς να συμμετέχουν και να συντονίσουν ενιαία δράση ενάντια στη συνολικότερη επίθεση που δέχονται εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα.

Ακόμα μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσουν, πήραν οι απεργοί στη ΓΣ όταν πήρε το λόγο ο γιος ενός απεργού χαλυβουργού ο Χρήστος Μιχαντάς, που βρέθηκε στο εργοστάσιο μαζί με το Λύκειό του από το Κερατσίνι: «Φίλοι, αγωνιστές χαλυβουργοί. Είμαι μαθητής της Γ' Λυκείου και γιος απεργού. Ηρθαμε με τους φίλους μου για να σας συμπαρασταθούμε. Αυτό που περνάτε εσείς σήμερα είναι το δικό μας μέλλον. Κάθε παιδί είναι περήφανο όταν ο γονιός του αντιστέκεται με ήθος και αξιοπρέπεια στην αδικία. Μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια και τον αγώνα σας. Είμαστε μαζί σας», τόνισε χαιρετίζοντας στη ΓΣ για να πάρει τα πιο θερμά χειροκροτήματα των απεργών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σημαντικός σταθμός η αυριανή σύσκεψη μεταλλεργατών (2012-03-10 00:00:00.0)
Το ψήφισμα της συνέλευσης (2011-12-06 00:00:00.0)
Πείρα από την 6μηνη απεργία του 1978 (2011-11-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ