Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Σε ενιαία γραμμή κοροϊδεύουν το λαό

Δήθεν «διαφωνούντες» και υποψήφιοι διάδοχοι έχουν κοινό στόχο να αναβαπτίσουν τη σοσιαλδημοκρατία σαν εφεδρεία του συστήματος

Θέσεις μάχης στην κούρσα της διαδοχής παίρνουν το ένα μετά το άλλο τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Γ. Παπανδρέου αποφεύγει να ανοίξει τα χαρτιά του. Χτες ο Γ. Παπανδρέου συγκάλεσε σύσκεψη των υπουργών του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και τους εισηγητές του ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό. Στο «πράσινο» άτυπο υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, αντιπαραβάλλοντας αυτή τη στάση με την ψευτοαντιπολίτευση της ΝΔ.

«Η ΝΔ βλέπει την κυβέρνηση σαν μεταβατική, θα σηκώσει κλίμα αντιπολίτευσης. Εμείς δεν πρέπει να μπούμε σε κλίμα στείρας αντιπαράθεσης», φέρεται να ανέφεραν οι Δ. Ρέππας και Κ. Σκανδαλίδης.«Πρέπει να προστατεύσουμε την κυβέρνηση», ανέφεραν τα ίδια στελέχη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ εξετάζει να ορίσει εκπρόσωπο Τύπου, μια πρόταση που συζητήθηκε στη σύσκεψη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος άφησε αιχμές για στελέχη της ΝΔ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας: «Κανείς δεν μπορεί να παίζει το παιχνίδι της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης ή της αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης. Η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού, η υπερψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης σημαίνει πως υπάρχουν εθνικές επιλογές και συναινετικές πολιτικές δεσμεύσεις».

Ο Ευ. Βενιζέλος έστειλε μήνυμα και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ενόψει της κούρσας της διαδοχής, τονίζοντας ότι το κόμμα «πρέπει να είναι ενιαίο και να έχει στραμμένη την προσοχή του στα μείζονα. (...) Εάν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ελάσσονα θέματα ως όχημα για να παρακάμψει τα μείζονα, κάνει λάθος. Εχει, λοιπόν, πάρα πολύ μεγάλη σημασία να κάνουμε την επιλογή μας. Και ως χώρα και ως κυβέρνηση και ως κόμμα και ως άτομα. Εγώ έχω κάνει τη δική μου».

Θέση στο θέμα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ πήρε και ο υπουργός Υγείας Αν. Λοβέρδος, ο οποίος με άρθρο του στα «ΝΕΑ» ανέφερε: «Οι διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ουσιαστικές, λιτές, ολιγοήμερες και αδάπανες, δίχως περιοδείες και παράτες και ο πρόεδρός του να εκλεγεί με κάλπες από τη βάση, από τους πολίτες. Και όλη αυτή η διαδικασία να γίνει όταν ο πρόεδρός του επιλέξει, οπωσδήποτε όμως προ των βουλευτικών εκλογών». Ο Αν. Λοβέρδος έσπειρε και αυτός αυταπάτες περί «ιδεολογικής στροφής» του ΠΑΣΟΚ. «Το βασικό όπλο του ΠΑΣΟΚ για να αναταχθεί ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά και να παρέμβει καταλυτικά στην κεντροαριστερή ανασύνθεση, είναι οι δημοκρατικές διαδικασίες», ισχυρίστηκε ο υπουργός Υγείας.

Με τον ίδιο στόχο, αυτόν της παραπλάνησης του λαού, έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δημοσιοποίησαν άρθρο, ζητώντας «τον επαναπροσδιορισμό της ταυτότητάς του». Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κ. Καρτάλης, Π. Ρήγας, Σ. Γιαννακά, Ν. Γιαννακοπούλου, Δ. Καρύδης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος παρουσιάζουν σαν «λάθος» (!) την πολιτική του ΠΑΣΟΚ τα δύο τελευταία χρόνια, «προσαρμόζοντας το πολιτικό του πρόγραμμα στο μνημόνιο και εγκλωβίζοντας ασφυκτικά το κόμμα στην κυβερνητική πολιτική»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ