Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το νέο αντιλαϊκό πακέτο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέχρι το τέλος του 2011, είτε με τη μορφή «πράξεων νομοθετικού περιεχομένου», είτε με τη μορφή πολυνομοσχεδίου ετοιμάζουν τα παρακάτω:

  • Νέες «παρεμβάσεις» στο λεγόμενο «ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο» των δημοσίων υπαλλήλων. Κατεβάζουν το πλαφόν των αποδοχών και για τους εργαζόμενους και για τους συνταξιούχους
  • Συρρίκνωση στις αναπηρικές συντάξεις, «αλλαγές» στους όρους χορήγησής τους, έτσι ώστε να μειωθεί δραστικά ο αριθμός των δικαιούχων.
  • Τα χαράτσια «αλληλεγγύης» θα παρακρατούνται μήνα με το μήνα από τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και τα ασφαλιστικά ταμεία. Είναι ο ασφαλής τρόπος να τα αρπάζουν από εργαζόμενους και συνταξιούχους που αρνούνται οργανωμένα να τα πληρώσουν. Το μέτρο μπαίνει σε εφαρμογή από το Γενάρη του 2012.
  • Πλήρης εφαρμογή της κοιναγορίτικης Οδηγίας Μπολκεστάιν για το «άνοιγμα» 350 επαγγελμάτων και για την προσφορά φρέσκου ζωτικού χώρου στα μονοπώλια και τους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους. Στο μέτρο υπάγεται και η «πλήρης απελευθέρωση» των οδικών μεταφορών (ταξί και φορτηγά).
  • Παραπέρα περικοπές στη φαρμακευτική δαπάνη σε ολόκληρο το σύστημα Υγείας
  • Σταδιακή αύξηση των εισφορών για τον ΟΓΑ, με κλιμάκωση από το Γενάρη του 2012 μέχρι και το 2015. Δρομολογούν μειώσεις στις συντάξεις του ΟΓΑ από την ερχόμενη χρονιά.
  • Επέκταση της «εργασιακής εφεδρείας» σε ολόκληρο τον κρατικό τομέα, σε τομείς που δεν είχαν περιλάβει στο προηγούμενο σάρωμα (νοσοκομεία κ.ά.).
  • Νέα νομοθεσία για την τουριστική κατοικία και τις χρήσεις γης, προκειμένου και να προσελκύσουν «επενδυτές» στο ξεπούλημα δημόσιας γης και περιουσίας.
  • Κατάργηση της εισφοράς πάνω στις τιμές χονδρικής του φαρμάκου, που αποδίδεται στους φαρμακευτικούς συλλόγους.

Στα σκαριά έχουν και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που ενδεχομένως καταθέσουν λίγο αργότερα (αρχές 2012). Προχωρούν με τον αποχαρακτηρισμό των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, για να τους φορολογούν όπως και τους ελεύθερους επαγγελματίες, καταργούν τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν σε νησιά του Αιγαίου, φέρνουν νέα χαράτσια στους αυτοαπασχολούμενους κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ