Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΑΧΤΙΔΑ ΑΕΙ - ΤΕΙ - ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ενθαρρυντικά τα πρώτα μηνύματα από την Εξόρμηση

Κλίμα αισιοδοξίας για την υπερκάλυψη του στόχου, μπροστά στο πρώτο «κλείσιμο»

Για τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, που ξεκίνησε επίσημα χτες, ο «Ρ» συζήτησε με τον Γιάννη Πατσή, Γραμματέα της Αχτιδικής Επιτροπής ΑΕΙ - ΤΕΙ - Ερευνας και μέλος της Επιτροπής Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ.

***

-- Τι πείρα βγαίνειαπό την οργάνωση της οικονομικής δουλειάς και πώς αξιοποιείται στη φετινή Εξόρμηση;

-- Χτες, άνοιξε και επίσημα η αυλαία της Οικονομικής Εξόρμησης. Τι επιβεβαιώνει η μέχρι τώρα δουλειά των Κομματικών και ΚΝίτικων Οργανώσεων: Οτι απαιτείται σχεδιασμένη και προσωποποιημένη δουλειά κατά σύντροφο και οπαδό, που θα έχει προοπτική για την υλοποίηση των στόχων, των πλάνων της Αχτίδας και των ΚΟΒ. Ο σχεδιασμός αυτός πρέπει να αφορά το σύνολο του κόσμου που γνωρίζουμε, που απευθυνόμαστε και σταδιακά να εμπλουτίζεται και να ανανεώνεται από νέο.

Η προσπάθεια αυτή δεν είναι αποκομμένη από τη συστηματική δουλειά για την ανάπτυξη αγώνων και την εδραίωση της γραμμής αντίστασης και αντεπίθεσης του λαϊκού παράγοντα ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό. Οσο πιο συστηματική είναι αυτή η δουλειά, όσο περισσότεροι εργαζόμενοι συμβάλλουν, όχι μόνο δίνοντας από το υστέρημά τους, αλλά κάνοντας δική τους υπόθεση την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης με το κουπόνι του ΚΚΕ στο χέρι, τόσο περισσότεροι θα δοκιμάζονται, θα ατσαλώνονται και με αυτόν τον τρόπο στην κομμουνιστική και επαναστατική δουλειά.

Αυτή η προσπάθεια μπορεί να συμβάλει στη διεύρυνση και ισχυροποίηση των δεσμών μας με πλατύτερα τμήματα των εργαζομένων και της εργαζόμενης νεολαίας, των ανέργων. Διαμορφώνει προϋποθέσεις, για να υπάρχει σταθερή οικονομική ενίσχυση, όχι μόνο σε περίοδο οικονομικών εξορμήσεων. Ο καθημερινός έλεγχος από την ΑΕ και τα γραφεία των ΚΟΒ πάνω στους προκαθορισμένους στόχους και πλάνα των ΚΟΒ και των συντρόφων είναι αναντικατάστατος, όχι μόνο στο να επεξεργάζονται το σχέδιο και να έχουν απόλυτη γνώση, αλλά να μπορούν να το προσαρμόζουν ανάλογα με τις δυσκολίες που υπάρχουν, να παρεμβαίνουν έγκαιρα με τα κατάλληλα κάθε φορά μέτρα.

Δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, αν μια ΚΟΒ, ή ένας σύντροφος δυσκολεύεται. Πρέπει με φροντίδα και συνεχή έγνοια να ελέγχουμε και να εξοπλίζουμε, να ανοίγουμε δρόμο. Ετσι θα μπορεί αντίστοιχα και η ΚΟΒ να ελέγχει ουσιαστικά τη δουλειά που κάνει, να βγάζει πείρα και διδάγματα από τη δράση της, να βελτιώνεται στο σύνολό της.

Οι οικονομικές δυσκολίες είναι δεδομένες, γι' αυτό και απαιτείται καλή συζήτηση και προετοιμασία. Χρειάζεται σοβαρή ιδεολογική δουλειά για να απαντιούνται τα επιχειρήματα των αστικών κομμάτων και των επιτελείων τους, επιχειρήματα που έχουν στόχο να αναχαιτίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, να αποπροσανατολίσουν, να βάλουν περαιτέρω εμπόδια στο να προσελκύσουν ευρύτερα τμήματα την πολιτική του ΚΚΕ. Η πείρα δείχνει πως με την αποφασιστική και με αυτοθυσία δουλειά των κομμουνιστών, των φίλων και των οπαδών μπορούμε να αναχαιτίσουμε, να παρεμποδίσουμε την επίδραση των ιδεολογημάτων, που συστηματικά δουλεύει ο αντίπαλος, να γίνει κατανοητή η αναγκαιότητα ενίσχυσης του ΚΚΕ.

-- Ποια είναι η εικόνα από την έως τώρα δουλειά της Οργάνωσης για την Οικονομική Εξόρμηση;

-- Σήμερα οι ΚΟΒ και η Αχτίδα έχουν υπερκαλύψει το στόχο που θέσαμε για την πρώτη μέρα. Το αποτέλεσμα αυτό είναι συνέχεια, τόσο της έκτακτης οικονομικής εξόρμησης του καλοκαιριού, όσο και της συνολικής προσπάθειας που προηγήθηκε.

Εχουμε ήδη απευθύνει και έχουν συνεισφέρει πάνω από το 60% αυτών που συνεισέφεραν και στην προηγούμενη εξόρμηση, με στόχο να υπερδιπλασιαστούν. Αντίστοιχα, έχουν είδη χρεωθεί οπαδοί και οι φίλοι που είχαν χρεωθεί στην προηγούμενη εξόρμηση που με μεγάλη ευθύνη και ενθουσιασμό είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν και σήμερα. Σε αυτή τη βάση, ιδιαίτερα οργανώνουμε την παρέμβασή μας στους φοιτητές και σπουδαστές, στους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Θέτουμε αυξημένους στόχους και πλάνα. Εχει ειδικό βάρος και προσανατολιζόμαστε σε εργαζόμενους σπουδαστές, στα παιδιά που μένουν στις φοιτητικές εστίες.

Είναι θετική η πείρα που έρχεται από τις ΚΟΒ, από νέο κόσμο, από φοιτητές και σπουδαστές που από το μικρό εισόδημα ή το χαρτζιλίκι βγάζουν στην άκρη για να δώσουν στο Κόμμα ό,τι μπορούν. Η συμβολή οπαδών βοήθησε να ανοιχτούμε σε χώρους, όπου δεν είχαμε οργανωμένη παρέμβαση. Να πάρει θάρρος και κόσμος, που είτε βρίσκεται στο οικογενειακό περιβάλλον, είτε μέσα στο χώρο δουλειάς. Αντίστοιχα προετοιμάζονται συσκέψεις με συζήτηση πάνω στην πολιτική πρόταση του Κόμματος, ιδιαίτερα με εργαζόμενους και φοιτητές, που το τελευταίο διάστημα με καλύτερους όρους προσεγγίζουν την πολιτική του Κόμματος, τους θέτουμε καθήκοντα, τους χρεώνουμε δουλειά.

Η πείρα του καλοκαιριού πρέπει να αξιοποιηθεί και από τη σκοπιά αυτή να απαλειφθούν αδυναμίες και ελλείψεις. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια μέρα, άρα κάθε ΚΟΒ και σύντροφος να αποδίδουν με βάση τους στόχους κλιμάκωσης της κάλυψης του πλάνου, με σκοπό να υπερκαλυφθούν αντίστοιχα τα πλάνα, να αναπροσαρμοστούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ