Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαζικές συγκεντρώσεις στη Βορειοδυτική Ελλάδα

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Μαζικές ήταν οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στη Βορειοδυτική Ελλάδα. Σε όλες τις πόλεις της Ηπείρου, σε Αιτωλοακαρνανία, Κέρκυρα και Λευκάδα δόθηκε ηχηρή αγωνιστική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης, τρόικας, πλουτοκρατίας. Τον τόνο έδωσαν βιομηχανικοί εργάτες, εργάτες στην παραγωγή.

Στα Γιάννενα στήθηκε μπαράζ απεργιακών φρουρών σε ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, ΔΩΔΩΝΗ, ΜΙΝΕΡΒΑ, σε φαρμακαποθήκες και στη ΔΕΗ, όπου κατέληξε και η πορεία του ΠΑΜΕ.

Στα εργοστάσια ΒΙΚΥ και ΠΟΠΕΜ σε Αρτα και Πρέβεζα βρέθηκαν από το χάραμα οι ταξικές δυνάμεις.

Καταλήψεις και αποκλεισμοί των κεντρικών καταστημάτων της ΔΕΗ έγιναν επίσης σε Αγρίνιο, Ναύπακτο, Μεσολόγγι, Ηγουμενίτσα και Αμφιλοχία.

Τα ταμεία των τραπεζών ALPHA BANK, EUROBANK, Πειραιώς στην Κέρκυρα δεν άνοιξαν, ενώ απεργιακή φρουρά σε δυο αλυσίδες σούπερ - μάρκετ έστησε και η Λαϊκή Επιτροπή Γαρίτσας.

Επισημαίνεται ότι οι συγκεντρώσεις των εκπροσώπων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, όπου αυτές έγιναν, ήταν ισχνές και αναιμικές καθώς και η προσπάθεια υπονόμευσης της απεργίας, όπως φανερώνει και η απόφαση του ΔΣ της Α' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας να ορίσει εκλογοαπολογιστική συνέλευση χτες μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ