Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Εξω οι χαφιέδες της ΕΥΠ από τις εργατικές συγκεντρώσεις

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο για τη δράση κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών παρακολούθησης

Τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς που παρακολουθούν τη δράση του ταξικού κινήματος καταγγέλλει με χτεσινή της ανακοίνωση η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου. Σε συνέχεια ανάλογων δημοσιευμάτων, από το «Ριζοσπάστη» και άλλα Μέσα, το περιοδικό «Επίκαιρα» παρουσίασε απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ, που επαληθεύει την ύπαρξη «καμουφλαρισμένων» στελεχών της σε εργατικές κινητοποιήσεις.

Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, αφού όπως αποδεικνύεται, το «ενδιαφέρον», για τους εργατικούς αγώνες και ιδιαίτερα για τη δράση του ΠΑΜΕ, δεν περιορίζεται στο συνδικαλιστικό της Ασφάλειας, που αποδεδειγμένα ζει και βασιλεύει, αλλά «ακουμπάει» και την ΕΥΠ, για την οποία, το αστικό κράτος διακηρύσσει ότι στόχος της είναι η «εθνική ασφάλεια». Κατά συνέπεια, γεννιούνται τεράστια ερωτηματικά για το κατά πόσο οι αστικές κυβερνήσεις κατατάσσουν τους εργατικούς αγώνες και τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ στους κινδύνους για την «εθνική ασφάλεια», «φυτεύοντας» πράκτορες για την παρακολούθησή τους.

Σύμφωνα με το περιοδικό, «το έγγραφο της ΕΥΠ (8 Οκτωβρίου 2010) αφορά σε report κινητοποιήσεων πολιτών της προηγούμενης ημέρας στο Ηράκλειο Κρήτης από άνδρες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, οι οποίοι "συμμετείχαν" στις διαδηλώσεις». Οπως σημειώνεται, το έγγραφο που συνέταξαν άνδρες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είναι ενδεικτικό του πώς δρουν οι μηχανισμοί της υπηρεσίας. «Οι πράκτορες της ΕΥΠ περιγράφουν αναλυτικά το πώς και από ποιους οργανώθηκαν οι δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας (σ.σ. του ΠΑΜΕ και της ΑΔΕΔΥ) ενάντια στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και κυρίως τη σύνθεση των συμμετεχόντων σε αυτές».

Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς παρακολούθησης και σημειώνει: «Καλούμε την κυβέρνηση, τον αρμόδιο υπουργό, ή άλλο επικεφαλής τέτοιων υπηρεσιών που τους ελέγχουν να τους μαζέψουν. Η πολιτική δράση του ΠΑΜΕ είναι καθαρή. Καμιά απειλή, κανένας κατασταλτικός μηχανισμός ό,τι και να σχεδιάζουν σε βάρος του ταξικού κινήματος, των συνδικάτων δεν πρόκειται να μας εμποδίσουν να σταματήσουμε την οργάνωση της πάλης των εργατών και εργατριών, την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, την πάλη ενάντια στα μονοπώλια, την ΕΕ, την πλουτοκρατία.

Περιφρούρηση και ασπίδα του ΠΑΜΕ είναι η ίδια η εργατική τάξη με τη μαζική συμμετοχή της στις αγωνιστικές, απεργιακές δραστηριότητες, αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης που βοηθούν την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα. Καλούμε την εργατική τάξη να είναι σε διαρκή ετοιμότητα. Να έχει τα μάτια της και τα αυτιά της ανοιχτά. Να στηρίξει τη δύναμή της, την κατάκτησή της. Το ΠΑΜΕ. Τα συνδικάτα να δουλέψουν με μεγαλύτερη αυταπάρνηση, με καλύτερο σχεδιασμό, να έρθουν σε επαφή με περισσότερους εργαζόμενους και να τους βάλουν στη μάχη. Να κόψουν το χέρι σε όποιον τολμήσει να το σηκώσει με οποιονδήποτε τρόπο στο ΠΑΜΕ.

Ας στήσουν όσους μηχανισμούς θέλουν, ας βάλουν όσους χαφιέδες θέλουν, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση, δεν κάνουμε πίσω, συνεχίζουμε πιο δυνατοί, πιο ατσαλωμένοι, γιατί το δίκιο είναι με το μέρος μας, γιατί νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, γιατί χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενίσχυση των παρακολουθήσεων και της καταστολής (2022-11-30 00:00:00.0)
Αποκαλύψεις για την ΕΥΠ με πολλά ερωτήματα (2018-05-05 00:00:00.0)
Ελεύθερος με εγγύηση ο Καρχιμάκης (2014-03-08 00:00:00.0)
Το κατασκεύασμα της «ασυλίας» (2012-03-15 00:00:00.0)
Οι Ελληνες κομμουνιστές δεν κάνουν πίσω! (2001-07-20 00:00:00.0)
Η ανοχή τούς νομιμοποιεί (1997-04-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ