Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Υποταγή του λαού και ευρω-λαγνεία

Ελεημοσύνη στο λαό για να διασφαλιστεί η «κοινωνική συνοχή», η υποταγή του δηλαδή σε μια πολιτική που τον εξωθεί βίαια στην εξαθλίωση, ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο Φ. Κουβέλης, κατά τη συνάντησή τους την περασμένη Τετάρτη.

«...Δημιουργία ενός κοινωνικού πλαισίου στήριξης, ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας για τα αδύναμα στρώματα της κοινωνίας (...) Επανέφερα την πρότασή μας για την προώθηση ενός πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος, το οποίο θα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σε συνεργασία με το ΕΣΠΑ. Επέμεινα ότι εκείνο που πρέπει να υπάρξει είναι μια πολιτική που θα στηρίζει την κοινωνική συνοχή (...) Οι εξελίξεις στην Ευρώπη είναι αμφίβολες. Η Ευρώπη ή θα προχωρήσει στην επί της ουσίας πολιτική της ενοποίηση ή διαφορετικά θα τροφοδοτεί αποσυσπειρώσεις και εντέλει την αποδυνάμωσή της», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Η καπιταλιστική ανάπτυξη, η ενίσχυση της ευρωενωσιακής λυκοσυμμαχίας, είναι τα ζητήματα για τα οποία πονοκεφαλιάζει η ΔΗΜΑΡ. Γνωρίζοντας ωστόσο ότι το σάπιο σύστημα που στηρίζει έχει ανάγκη από ένα λαό «ήσυχο», φοβισμένο και υποταγμένο, κρούει στους πολιτικούς του εκπροσώπους το καμπανάκι του κινδύνου. Και τους ζητά να του πετάξουν κανένα ψίχουλο. Σ' αυτούς όμως που παράγουν τον πλούτο δεν ταιριάζουν οι ελεημοσύνες. Αντίθετα τους προσβάλλουν. Στο λαό ανήκουν τα πάντα. Και θα τα διεκδικήσει. Αρέσει δεν αρέσει στη ΔΗΜΑΡ και τους άλλους απολογητές του καπιταλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ